Aile danışmanlığı hizmetlerinden 116 bin çift yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaşa, aile kurumunu korumak, güçlendirmek ve aile bütünlüğünü sağlamak amacıyla 2012 yılından bu yana ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti sunduklarını söyledi.

“Güçlü birey, güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye” hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ve politikalarının merkezine aileyi koyduklarını vurgulayan Göktaş, şöyle konuştu:

“Günümüzde yaşanan hızlı dönüşümler nedeniyle en önemli hedefimiz ailenin dayanıklılığını ve işlevselliğini korumaktır. Bu nedenle yakın zamanda 2024 yıllarını kapsayan 'Ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik vizyon belgesi ve eylem planı'nı hazırladık. -2028 Bu hedefler doğrultusunda aileyi korumaya yönelik aile odaklı eğitim, danışmanlık ve psikososyal destek sağlanmaktadır.

Aile refahının korunmasında ve evliliklerin sağlıklı sürdürülmesinde aile danışmanlığı hizmetlerinin önemine vurgu yapan Göktaş, son yıllarda yaşanan değişim ve dönüşümlerle birlikte ailelerin karşılaştığı risklere karşı danışmanlık, rehberlik ve eğitim gibi aile destek hizmetlerinin önemli olduğunun altını çizdi.

Bakanlık olarak aile danışmanlığı hizmetlerini etkin bir şekilde sunmaya devam ettiklerini belirten Göktaş, şöyle konuştu: “Aile ilişkilerini düzenlemek, yaşanan veya yaşanan sorunların çözümüne destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz aile danışmanlığı hizmetimizden bugüne kadar 116 bin 351 çift yararlandı. evliliğin işleyişinde ortaya çıkması muhtemeldir.


Başvurular e-Devlet üzerinden de yapılabilecek.

Göktaş, aile danışmanlığı hizmeti almak isteyen vatandaşların Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne veya yaşadıkları ildeki en yakın sosyal hizmet merkezine başvurabileceklerini söyledi.

Aile danışmanlığı hizmeti almak isteyenlerin e-Devlet üzerinden “https://www.turkiye.gov.tr/ashb-aile-danismanligi-basvurusu” linkinden talepte bulunabileceğini belirten Göktaş, aile danışmanlığı hizmeti verilebileceğini söyledi. vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda “aile danışmanlığı”, “boşanma süreçleri” gibi hizmetler sunuluyor. “Danışmanlık” ve bireysel danışmanlık olmak üzere 3 başlıkta hizmet verdiklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir