Ankara'da 300 ton sahte gıda ürünü ele geçirildi

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve Ankara İl Tarım Müdürlüğü tarafından İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde akşam saatlerinde gıdada sahtecilik operasyonu düzenlendi.

Operasyonda 300 tona yakın sahte gıda malzemesi ele geçirildi. Üretim sahasında yapılan incelemelerde, son kullanma tarihi geçmiş ve küflü ürünlerin geri dönüştürülerek piyasaya sunulmaya hazırlandığı görüldü.

Bunun yerine peynirin mısır unu kullanılarak üretildiği tespit edildi. Hijyenik olmayan ortamda üretilen gıda ürünlerinin sahte etiketlerle satıldığı tespit edildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin operasyonun ardından bir açıklama yaptı.

Vali Şahin, son dönemde kolluk kuvvetleri ve Tarım İl Müdürlüğü'nün Ankara'da üretilen sahte gıdaların vatandaşlara satılıyor olma ihtimaline karşı çok ciddi kontrol ve denetimler yaptığını belirterek, şöyle konuştu: “Jandarmamız tarafından gerçekleştirilen 6 ayrı operasyonda Tarım Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü ekipleri, yılbaşından bu yana yaklaşık 150 ton bozuk veya sahte gıda ürünü ele geçirdi ve sorumlular adalet önüne çıkarıldı. Doğal olarak yapılan çalışmaların ardından ele geçirilen malların çoğunlukla daha fazla olduğu ortaya çıktı. Arkadaşlarımızdan satış noktalarında nerede ve nasıl üretildiğine dair bilgi aldık, bugün arkadaşlarımızın bu iş yerinde yaptığı incelemede ciddi bir sonuç ortaya çıktı: “Peynir, zeytin, süt ürünleri ve diğer malzemelere el konuldu. Doğal olarak gerekli işlemler yapılacak, durum derhal adli makamlara bildirilecektir. Bozulan yiyecekler arkadaşlarımız tarafından kamyonlara yüklenerek zarar gören yerlere götürülerek derhal imha edildi.”

Ankara'da 300 ton sahte gıda ürünü ele geçirildi

“Yetkili birimlerimiz vatandaşlarımızın şikâyetlerine açıktır”

Vali Şahin, vatandaşlara bozuk, son kullanma tarihi geçmiş ve sahte gıda yedirecek kadar acımasız olan kişilere karşı mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Vali Şahin, bundan sonra kolluk kuvvetleri ve gıdadan sorumlu yetkili kurumların pazarları, tüm satış noktalarını ve üretim yerlerini sık sık denetlemeye devam edeceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşlardan talebimiz şudur. Lütfen ucuz gıdalara, özellikle internet ve sanal medyada satılanlara dikkat edin. Eğer fahiş bir fark varsa bunu da şüpheyle alıp, test edilmesini istesinler. Bu konuda ilgili makamlarda veya gerekiyorsa laboratuvarlarda vatandaşlarımızın her ne sebeple olursa olsun aldatıldığından endişe ediyoruz.” “Sağlığımıza yönelik tehdit ve oluşturduğu tehlikeden son derece endişeliyiz ve gereğini yapıyoruz. Bu konuda hem kolluk kuvvetlerimiz hem de gıda sektörüyle ilgili birimlerimiz bizimle iletişime geçmekten çekinmemelidir. Vatandaşlarımızın şikayetleri konusunda yardımcı olmaya hazırız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir