Boğaziçi’ndeki yurtlara ‘fahiş fiyat artışı’ – Son Dakika Eğitim Haberleri

Boğaziçi Üniversitesi Yurtlar ve Yurtlar Şubesi yönetimi, üniversitenin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı yurt oranlarına yüzde 60 oranında zam yapıldığını duyurdu.

Abo Ol

google-haberler

Yayınlanma: 14.09.2024 – 04:00

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte günlük 66 TL ile geçinmek zorunda kalan öğrenciler için konut krizi devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Yurtlar ve Yurtlar Şubesi yönetimi, üniversitenin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı yurt oranlarına yüzde 60 oranında zam yapıldığını duyurdu. Yeni fiyatlara göre üniversite öğrencilerinin aylık yurt ücreti 1200 TL ile 4 bin 350 TL arasında değişiyor. KYK ödemelerinin 2 bin TL’yi bulması, 15 kişilik en ucuz yurt ücretinin ise 1200 TL olması öğrencilerden tepki çekti. Cumhuriyet, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle konuyu konuştu.

“İNSANLIK DIŞI DURUMLAR”

2020 yılında okula başladığını belirten İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ayşe Sungur, o dönemde yurdun kapasitesinin yeterli olduğunu ancak okul yönetiminin aldığı kararlar nedeniyle kapasitenin yeterli olmadığını söyledi. Artık başvuru şartlarını yerine getirdiğini belirterek, “Bu dönem ne ben ne de birçok arkadaşım yurt bulamadık. Yönetim, yıkılan yurdun yerine Teknopark yapılmasına karar verdi. Mevcut yurtların kapasitesi artırıldı. Ayrıca 15 kişilik odalar da bulunmaktadır. Odalara üç katlı ranzalar yerleştirilmiştir. Bu insanlık dışı koşullar için bile ayda 3-4 bin lira civarında meblağlar talep ediliyor. “Yurt ve yemek ücretlerinde her dönem fahiş artışlar olmasına rağmen kalitesinde bir iyileşme yok” dedi.

Çoğu öğrencinin KYK’dan kredi aldığını, burs alanların ise azınlıkta olduğunu hatırlatan bir öğrenci, şöyle konuştu: “Bu fiyatlara çok küçük odalarda kalabalık kalıyoruz. Geçen çeyrekte kaldığım 6 kişilik odanın fiyatı 4 bin TL idi. “Yurtlara zam yapıyorlar ama burslara zam yok” dedi.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir