Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor – Son dakika haberleri

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Çalışanlarımızın 1 Mayıs Çalışma ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. 1 Mayıs'ın İşçi Bayramı olarak kutlanmasını sağladık.

1 Mayıs tarihi yıllardır ülkemizde sokak olaylarının sembolik tarihi olarak kabul ediliyor. 2008 yılında 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü ilan ederek buna son verdik.


“Taksim buluşma yeri değil”

Son dönemde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmalarıyla 1 Mayıs şenlik havasına gölge düşürmeye çalışıyor.

İstanbul'da gösteri, yürüyüş ve miting alanları serbesttir. Gerekli izinler ve önlemler alındığı sürece herkes barışçıl bir şekilde eylem yapabilir. Taksim buluşma yeri değil. 1 Mayıs'a yönelik dayatmaları masum görmüyoruz. Her gün yaptıkları çağrılarla 1 Mayıs'ı propaganda aracına dönüştürmek isteyen terör örgütlerinin istismar edilmemesi gerekiyor. 55 ilde 103 etkinliğe izin verildi. Gösterilerin izin verilen alanlar dışında yapılmasında ısrar edilmesinin iyi niyetli olmadığı açıktır.

Sendikalarımızı ve siyasi partilerimizi 1 Mayıs atmosferini bozacak girişimlerden uzak durmaya çağırıyorum.

İş hayatında kritik kararlar almanın arifesinde sizlerin görüşlerine başvurduk ve bazı sorulara çözümler geliştirdik.

Ben milletimizin takdiri olarak aldığımız görevlerin yanı sıra bizzat çalışma hayatının içinde olan bir kardeşinizim. O dönemde çalışmanın, alın terinin, alın terinin kendisi ve ailesi için önemini çok yakından gördüm.

Çalışan kardeşlerimiz arasında kurduğumuz bağ hiçbir zaman kopmadı ve eskimedi. Çalışanlarımızın her sorununu kendi sorunumuz olarak gördük.


“En önemli sorun işçi bulamamak”

Ülkemiz istihdam açısından tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Çalışan sayımız 32 milyon 400 bine yükseldi. Son bir yılda istihdam edilen kişi sayısı 1 milyon 156 bin kişi arttı.

En önemli sorun işçi bulamamaktır. Ustalarımız çalışacak çırak bulamadıklarından yakınıyorlar. İşini büyütmek isteyen firmaların en büyük kaygısı kalifiye personel sıkıntısıdır. Çalışma hayatının kahramanları olarak mesleki eğitimin yeniden ele alınması gerektiğine inanıyoruz.


“İşçilerin ve emekçilerin yanında olduk”

Çalışan haklarını anayasal olarak garanti altına aldık ve almaya devam ediyoruz.

Ayrıntılar yakında…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir