Avusturyalı gökbilimciler, Kuğu takımyıldızından “Gliese 710” adlı bir gezegenin saatte 50 bin kilometre hızla güneş sistemimize doğru ilerlediğini ve dünya için bir başka güneş olacağını öne sürdüler.
Avrupa Gaia uzay teleskobundan elde edilen verileri inceleyen araştırmacılar, Dünya'nın hâlâ 60 ışık yılı uzakta olduğunu tespit etti. “Cam 710”Önümüzdeki 1,29 milyon yıl içinde Dünya'nın Dünya'ya çok yaklaşacağını söylediler.
Araştırmacılar, “Gliese 710″un yerçekiminin diğer sayısız gök cisimlerinin yörüngelerini değiştireceğini, bunun da gezegenler arası çarpışmalara neden olacağını ve yeni gök cisimleri oluşturacağını söyledi.
Avusturyalı bilim insanları Elke Pilat-Lohinger ve Thomas Maindl liderliğindeki ekibin hesaplamalarına göre, “Gliese 710” tek başına 100 milyon kuyruklu yıldızı yörüngesinden çıkaracak ve bu kuyruklu yıldızlardan yaklaşık 4 bin 500'ü daha sonra güneş sistemimize girecek.
Araştırmacılar, “Gliese 710″un Dünya'ya çarpma riskinin önemli ölçüde arttığını öne sürüyor.
Pilat-Lohinger ORF'ye şunları söyledi: “Böyle olası bir etki, Kretase döneminin sonunda dinozorları yok eden asteroit çarpmasıyla kıyaslanabilir.” dedi.