Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan 'uluslararası yardım' talebi

Bakanlık, hastanelerin hizmet veremediği Gazze'deki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gazze Şeridi'nde sağlık sisteminin çökmesi, binlerce hastanın yurt dışında tedavi görmesi ve İsrail işgalinin kontrolü ele almaya devam etmesi ve sınır kapılarını kapatması koşullarında, tüm uluslararası kurumlara ve ilgili taraflara çağrıda bulunuyoruz. Gazze'nin sınırlarını açın, hasta ve yaralıları tedavi için yurt dışına gönderin.” “Onlardan çıkışlarını kolaylaştırmalarını istiyoruz.” ifadeler kullanıldı.

İsrail ordusunun dün Refah'ta ambulansa yönelik saldırısını kınayan açıklamada, Filistin Kızılayı ekiplerinden 2 sağlık çalışanının görevlerini yerine getirirken hayatını kaybettiğinin altı çizildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun ambulansa saldırısına ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Bu, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sağlık sistemini çökerterek ortadan kaldırma niyetini doğrulamaktadır.” Açıklamaya yer verildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı 28 Mayıs'ta Tel es-Sultan'daki doğum hastanesi dışında Refah'ta faaliyette olan hastane bulunmadığını duyurdu.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, şunları söyledi: “İşgalci İsrail ordusu, Refah ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki sağlık hizmetlerinin varlığını tamamen yok etmeye çalıştı. Art arda gelen saldırıların ardından yüzleşecek sağlık kapasitesi yok. Refah ve Kuzey Gazze'deki katliamlar.” .” şeklinde bir açıklama yaptı.

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde saldırı ve baskınlarıyla 160 sağlık kuruluşunu hedef alırken, 55 sağlık merkezi ve 33 hastaneyi devre dışı bıraktı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328'i çocuk ve 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 171 Filistinli öldürüldü, 81 bin 420 kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir