“Gazze'de bazı hastalar ilaçsızlıktan ölüyor”

Gazze'deki sahadaki hastanelerin koordinatörü Mervan el-Hams, “Gazze Şeridi'ndeki sağlık durumu, felaket ve savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'in hastaneleri hedef alması nedeniyle daha da kötüleşiyor” dedi.

Han Yunus kentindeki Nasser Hastanesi'nin hasta ve yaralılarla dolu olduğunu, İsrail ordusunun hastane ve çevresini hedef alması nedeniyle kanalizasyon sorunu yaşadıklarını belirten Hems, şöyle konuştu: “Daha fazlasını barındırabilecek yatağımız yok ve daha fazla hasta ve yaralı var, tıbbi malzemeler tükeniyor ve bazı hastalar ilaçsızlıktan ölüyor.”

Yerinden edilmiş insanların kaldığı kamplarda hepatit başta olmak üzere bulaşıcı hastalıkların yayıldığına dikkat çeken Hems, kanalizasyon nedeniyle hastane ve kamp çevresinde böceklerin arttığını söyledi.

“Kıtlık Gazze Şeridi'nin kuzeyini kasıp kavuruyor”

Çadır ve kamplara ulaşan suyun içilemez durumda olduğunu belirten Hems, “Gazze Şeridi'nin kuzeyini kıtlık kasıp kavuruyor ve çocukların yetersiz beslenmesini engelleyemiyoruz.” Dedi.

Gazze hükümetinin basın bürosundan Salı günü yapılan yazılı açıklamada, İsrail ve ABD'nin yardımların Filistin halkına ulaşmasını engellediği, Gazze Şeridi'nin giderek açlığa sürüklendiği Gazze Şeridi'nde 3 bin 500 kişinin yaşadığı ve İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü yer. Çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Açıklamada, ABD ve İsrail'in Gazze'de 2,4 milyon sivili aç bırakmaya kararlı olduğu vurgulanarak, hasta ve çocukları aç bırakma politikası ile gıda ve ilaç girişine getirilen yasağın tehlikeli ve insanlık dışı bir tutum olduğu kaydedildi.

Tüm bunların Gazze'de sivillere yönelik soykırım suçları olduğu iddia edildi ve bu suçların durdurulması için acil uluslararası müdahale çağrısında bulunuldu.

Refah sınır kapısı 7 Mayıs'tan bu yana kapalı

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı düzenleyerek Mısır sınırının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurdu.

Refah sınır kapısı, İsrail'in bölgeyi işgalinin başladığı 7 Mayıs'tan bu yana kapalı.

Gazze Şeridi'nin İsrail dışında dış dünyaya açılan tek kapısı olan Refah sınırının kapatılması, gıda sıkıntısı çeken Gazze'ye insani yardım akışını önemli ölçüde etkiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir