Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Halil ed-Dekran, hastanede hasta ve yaralı sayısındaki artış ve bunun olumsuz etkileri hakkında bilgi verdi.
Dekran, şöyle konuştu: “Hasta ve yaralı sayısı yatak kapasitesini 3 kat aştı. Bu nedenle hastaneye gelen hasta ve yaralıların büyük bir kısmı hastane içi ve dışındaki kat ve koridorlarda uyumak zorunda kalıyor. Bu durum hastaların hayatını tehdit ediyor.” dedi.
Aksa Şehit Hastanesi'nin orta kesimdeki tek hastane olduğunu ve Refah'tan gelen son göç dalgasının ardından yaklaşık 1 milyon kişiye hizmet vermeye başladığını belirten Dekran, Refah sınır kapısının 25 gün süreyle kapatılması ile yemek ve yemek yasağının getirildiğini söyledi. Tıbbi malzemeler getirilen hastaların hayatını tehlikeye attı.
Dekran, “Savaştan önce 140 diyaliz hastasına hizmet veriyorduk, şimdi 600 diyaliz hastasına sahibiz. Bu kişilere haftada 3 seans 4 saat hizmet vermek yerine haftada 2 saat 2 seans hizmet verebiliyoruz.” dedi.
Hastalar tedavi için dışarı çıkmayı bekliyor
Ruba el-Abid, İsrail saldırılarında tüm ailesini kaybeden ve aldığı yaralar sonucu felç olan kuzeninin solunum cihazı olmadan hareket edemediğini, konuşamadığını ve nefes alamadığını söyledi.
Kuzeninin 47 gün yoğun bakımda kaldığını ancak iyileşemediğini kaydeden Abid, hastanede yer olmadığı için hasta ve yaralıların üst üste geldiğini, kuzeninin ise olası bir tehlike nedeniyle Gazze'den kaçmak zorunda kaldığını kaydetti. bu şekilde davranılmadı.
Aksa Şehit Hastanesi, yakıt sıkıntısı nedeniyle sağlık hizmetlerinin aksayacağı konusunda daha önce iki kez uyarıda bulunmuştu.