Gazze'deki hükümet: ABD yapımı liman İsrail'e bir fırsat sunuyor

Hükümet Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, “ABD yönetimi, limanın kuruluş amacının 'Gazze'deki Filistin halkına insani yardım ve gıda sağlamak' olduğunu söyleyerek çirkin yüzünü güzelleştirmeye ve sivil görünmeye çalışıyor. ” ifadesi yer aldı.

Açıklamada, Gazze'deki soykırım savaşını yönetmek ve sürdürmek için çalışan, işgale koruma ve destek duvarı ören ve İsrail'in sivillere karşı savaşını sürdürmesi için mutlak desteğini sağlamaya devam eden ABD yönetiminin “göründüğü” ifade edildi. bir liman oluşturma niyetinde olduğu ve Gazze'deki tüm sınır kapılarının derhal kapatılması konusunda şüpheyle karşılanmıştır. Bölgenin açılması ve yakıt dahil yardımın girişinin sağlanması yönünde çağrı yapıldı.

Ayrıca Gazze'de Filistin halkına uygulanan “açlık” politikasından tamamen ABD'nin sorumlu olduğu vurgulandı.

Tüm ülkelere, kurumlara ve uluslararası kuruluşlara “İsrail ve ABD yönetimine soykırım savaşını ve Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sona erdirmesi için etkili ve gerçek baskı uygulamaya” çağrıda bulunurken, İsrail'in müttefiklerinden “soykırım amaçlı kullanılan ölümcül silahları kullanmaları” istendi. sivilleri, çocukları ve kadınları öldürün”. Silah tedarikinin durdurulması istendi.

ABD Savunma Bakanlığı, 8 Mayıs'ta, Gazze açıklarında deniz yoluyla insani yardım ulaştırılması planlanan geçici limanın inşasının tamamlandığını duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) bugün yaptığı açıklamada, yardımların ABD'nin Gazze Şeridi'nde kurduğu geçici limandan taşınmaya başladığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir