Gurbetçilerin ülkeye gelişi başladı – Son haberler

Yıllık tatilleri başlayan Avrupalı ​​Türklerin bir kısmı yaşadıkları ülkeleri terk ederek memleketlerine döndü.

Gurbetçilerin çoğu Kapıkule sınır kapısından Türkiye'ye girmeye başladı.

Geçen yıl “gurbetçi sezonu” olarak adlandırılan haziran-ağustos ayları arasında 2 milyondan fazla insan Türkiye'ye geldi. Bu yıl gelenlerin yüzde 15 oranında artacağı tahmin ediliyor.

Sezon nedeniyle Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule, Hamzabeyli, Dereköy, Pazarkule ve İpsala sınır kapılarında önlemler artırıldı. Özellikle giriş çıkış sayısı en fazla olan Kapıkule'de personel sayısı artırıldı.

Azaltılmış bekleme süresi

Gurbetçilerin Kapıkule sınırında bekleme sürelerini en aza indirmek amacıyla girişteki pasaport kontrol noktaları 14'e çıkarıldı ve teknik altyapının aksamaması için güçlendirme çalışmaları yapıldı.

Geçen yıl en yoğun günde gümrükte araç bekleme süresi 20 ila 25 dakika arasındaydı. Gümrük İdaresi bu yıl bu bekleme süresinin daha da azaltılması hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Almanya'dan Kapıkule sınır kapısından Türkiye'ye giren Ali Zülfikar Kılıç, yıllık tatilini ailesiyle birlikte Afyonkarahisar'da geçireceğini söyledi.

Eid al-Adha'yı akrabalarıyla geçirmek için bu tarihte geldiğini belirterek, “Ülkemize geldiğimizde çok mutluyuz ve bayrağımızı salladığını gördüğümüzde çok gurur duyuyoruz.” Dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir