“İletişimimizi daha güvenli hale getireceğiz”

Uraloğlu, Türksat 6A'nın fırlatılması öncesinde Türksat Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenen törene, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Silahlı Kuvvetler Uzay İstasyonu'ndan canlı bağlantıyla katıldı.

Türksat 6A'da gelinen aşamanın hem heyecanını hem de gururunu yaşadıklarını vurgulayan Uraloğlu, 10 yıllık bir süreçten sonra bu noktaya geldiklerini ve geleceğe yönelik planlamanın da aynen bu şekilde olduğunu söyledi.

Bakan Uraloğlu, Türksat 3A'nın üretilmesinden bu yana Türksat'ta hem üretim hem de eğitim aşamasında mühendis yetiştirdiklerini anlatarak, şöyle konuştu: “Son olarak 12 mühendisimizi Türksat 5B'nin üretimine görevlendirdik ve bunun sonucunda da Türksat 5B'nin üretimine başladık. Biz bu işi yapabileceğimize inandık ve son 4 yıldır üretim sürecini yürütüyoruz.” Yaklaşık bir ay önce tüm testleri yapıp uydumuzu Türkiye'den buraya gönderdik. Yine tüm ekibimizle birlikte tüm test ve denemeleri burada yaptık ve bugün buradayız. dedi.


“5 milyar insana ulaşacağız”

Uraloğlu, bu güne pek çok kişinin katkı sağladığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da her türlü maddi ve manevi desteği sağladığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı ile iş birliği yaptıklarını vurgulayan Uraloğlu, şöyle konuştu: “TÜBİTAK Uzay, ASELSAN, TAİ TUSAŞ ve Türksat’ımız var. Sonuçta dünyada 11 ülkenin yapabileceği bir uydumuz var. Umarım onu ​​uzaya göndeririz.” dedi.

Abdulkadir Uraloğlu, bundan büyük heyecan duyduklarını ve gurur duyduklarını vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti:


“Bize ne sunacak? Öncelikle bize şunu verdi; Türkler bunu yapabilir ve yapmıştır, o güveni verdi. Bize o gururu, o heyecanı verdi. Bundan gerçekten çok mutluyuz. İletişimimiz Hem sivil hem de askeri olarak çok değerli. Orada kendimize olan güvenimizi tazeledik. Üretim, üretim ve tasarım konusunda Hindistan'da, Endonezya'da, Malezya'da 5 milyar insana ulaşacağız ve Tayland'ı da kapsayacak şekilde devam edeceğiz. Yeni teknolojilerle sürdürülebilirliğimiz 42. dereceye ulaşmamız yaklaşık iki ay sürecek. “50. dereceye geldiğimizde orada yer edinmiş, hakları tesis etmiş olacağız.”

Uyduyu yıl sonuna kadar tamamen devreye alacaklarını vurgulayan Uraloğlu, bu sayede uzay vatanını koruyup sahipleneceklerini, tüm İHA ve SİHA operasyonlarını daha güvenli bir şekilde gerçekleştireceklerini kaydetti.


“Bir yol haritamız var”

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de tüm ekip, firma ve kurumlarıyla titizlikle çalıştıklarını vurguladı.

Türksat 6A'da yüksek bir lokalizasyon oranına ulaşıldığını vurgulayan Görgün, şöyle konuştu: “Hem haberleşme hem de görüntüleme uyduları, takımyıldızları ve konumlandırma sistemleri konusunda detaylı bir yol haritamız var. Bu noktada bu yol haritasını hayata geçirmek için titizlikle çalışıyoruz. İnşallah uzay alanında da “Bu hedeflere ulaştığımızda önerdiğimiz bilgi, altyapı ve tesislerin hepsi aynı başarı hikayelerine yol açacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir