İsrail ordusunun Gazze'nin merkezi bölgelerine düzenlediği saldırıda 10 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Burayj ve Nusayrat mülteci kamplarındaki iki evi bombaladı.

İsrail ordusunun Burayj'da “Akl” ailesinin evine düzenlediği saldırıda 6 kadın ve çocuk hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Hayatını kaybeden ve yaralanan 6 Filistinlinin cenazeleri Deyr El Belah'taki Mescid-i Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırılırken, İsrail'den bombalanan evin enkazı altında kalanlar için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İsrail ordusunun Nusayrat'ta “Ebu Nar” ailesinin 20. Sokak'taki evine düzenlediği saldırıda 4 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) saldırıları durdurma kararına rağmen Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın Musbih bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıda yaralananlar kentteki Avrupa Hastanesine kaldırıldı. .

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328'i çocuk ve 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 439 Filistinli öldürüldü, 82 bin 627 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

BM yargı organı UAD, 24 Mayıs'ta aldığı ihtiyati kararlarda, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurması, insani yardımları engellememesi ve BM yetkililerinin suçlarını araştırmak üzere Gazze'ye girmesine izin vermesi gerektiğine hükmetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir