“İsrail'in gerçekleştirdiği katliamı durdurmak için her platformu harekete geçiriyoruz”

Bakan Hakan Fidan sosyal medya platformunda paylaştı

D-8'in 1 milyardan fazla Müslümanı temsil ettiğini ve üye ülkelerini İstanbul'da topladığını belirten Fidan, şöyle konuştu: “Filistin'e tarihi bir sorumluluğumuz olduğu bu dönemde, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamın durdurulması için her uluslararası platformu harekete geçirdik. mümkün olan en kısa sürede.” “Bunu koyacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Fidan, İsrail'e yönelik diplomatik, siyasi, ekonomik ve hukuki baskı tedbirlerinin ele alındığını, toplantıda alınacak somut kararların İsrail'i daha da yalnızlaştıracağını ve Filistin'in özgürlüğüne katkı sağlayacağını söyledi.

“D-8 Filistin'in yanında!” Fidan, Filistin davasını bir adalet ve vicdan meselesi olarak gördüklerini belirterek, dünyanın dört bir yanından davetlerini kabul eden meslektaşlarına teşekkür etti.

“Gazze meselesine sessiz kalmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz”

Bakan Fidan, D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı sonunda konuştu.

Gelişmekte Olan 8 Ülke Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (D-8) olarak tarihi bir rol üstlendiğini belirten Fidan, şöyle konuştu: “İstanbul'la birlikte sessiz olmadığımızı ve kalamayacağımızı bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz. İsrail'in Gazze'deki zulmü karşısında.” Dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir