İsrailli bakan Ben-Gvir ile savaş kabinesi üyesi Eisenkot arasında tartışma çıktı

İsrailli internet sitesi Walla'nın haberine göre, güvenlik kabinesi toplantısında eski genelkurmay başkanı Gadi Eisenkot, hükümeti Gazze saldırılarında “stratejik kararlar almamakla” suçladı.

Eisenkot'un, hükümetin gerekli adımları atması yönündeki sözlerini yarıda kesen Ben-Gvir, “Sizi yeterince dinledik General” dedi. dedi.

Ben-Gvir'e, “Sözümü kesmeyi bırak,” dedim. Eisenkot ise “Terliklerinizi çıkarın” diyerek tepki gösterdi. Açıklamasında Tevrat'tan alıntı yaptı ve Ben-Gvir'i “sınırlarını aşmaması” konusunda uyardı.

Ayrıca Eisenkot'un toplantı sırasında zorunlu askerlik hizmetine alınmayan Ben-Gvir'e “asker kaçağı” diyerek yumruk attığı da bildirildi.

Gallant ile Netanyahu Gazze'nin yönetimi konusunda da çatıştı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 15 Mayıs'ta Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de Hamas'a alternatif bir yönetim bulunması için çalışmalara ihtiyaç olduğunun uzun süredir söylendiğini ancak herhangi bir yanıt alınmadığını söyledi. .

Gallant, şunları söyledi: “Ordunun planı tartışılmadı ve daha da kötüsü hiçbir alternatif de ortaya konmadı. Gazze'de askeri-sivil bir rejim İsrail için kötü ve tehlikeli bir alternatiftir.” dedi.

Gazze'de askeri yönetim kurulmasını kabul etmeyeceğini belirten Gallant, Netanyahu'yu bu konuda bir karar vermeye ve İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivil-askeri bir rejime sahip olmayacağını ilan etmeye ve alternatif bir yönetimi teşvik etmeye çağırdı. Gazze. Hamas'tır.

Başbakan Netanyahu, sosyal medya platformu X'te paylaşılan videoda Gallant'ın eleştirilerine şöyle yanıt verdi: “Hamas var olduğu sürece Gazze'yi başka hiçbir aktör, özellikle de Filistin yönetimi yönetemez.” Kendi ifadeleriyle yanıt verdi:

Hamas yenilene kadar “ertesi gün” tartışmalarının “anlamsız” olacağını savunan Netanyahu, şunları söyledi: “Hamas'ın Gazze'yi askeri olarak yönetmediği netleşene kadar hiçbir aktör Gazze'nin sivil yönetimini tek başına, tek başına kabul etmeye hazır olmayacak.” Güvenliklerinden endişe ediliyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir