İstanbul'da otobüs biletleri tükendi, yeni seferler eklendi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, yolcu sayısının ve şehirlerarası seyahat sayısının, koronavirüs salgını öncesine göre hala düşük olduğunu söyledi.

Salgın döneminde günlük otobüs sefer sayısının 700'e düştüğünü belirten Özcan, şöyle konuştu: “Salgın sonrasında bu sayı 1.300'e çıktı. 2023'te İstanbul Otogarı'ndan 440 bin otobüs çıkacak.” dedi.


“Ek sefer satışına başladık”

Kurban Bayramı yaklaşırken şehirlerarası yolcu taşımacılığında hareketliliğin başladığını belirten Özcan, şöyle konuştu: “Kurban bayramında ana hatlarımızdan yani şehirler arası çalışan otobüs firmalarından biletler tükeniyor. Bakanlığımızdan kurban genelgesi gereği 12-25 Haziran tarihleri ​​arasında ek seferler için yetki verildi. Ek seferlerin satışına başladık.” .” dedi.

Geçtiğimiz ramazan bayramında bu kadar yoğunluk yaşanmadığını vurgulayan Özcan, şöyle konuştu:

“Bu bayramda yoğunluk daha fazla. Çünkü yaz sezonu ve okullar tatil. Bu durum yoğunluğu artırdı. Kovid'den önce otogardan 2.400 ila 2.500 otobüs kalkarken, şimdi 1.700 ila 1.800 otobüs kalkıyor. Bayramda ise 1.700 ila 1.800 otobüs kalkıyor. El-Kurban, 2000 otobüs kalkıyor umarım bulursunuz. Bu sefer sayısını bulduğunda otobüs sektörü rahatlayacak ve sektör tatil de kazanacak ama yaz aylarında gidenler gittiği yerde kalacak. Sezonda gidiş-dönüş bilet almayın: “İstanbul'da yer yok. Tatillerde kesinlikle İstanbul'da yolcu bırakmıyoruz.”


Bilet fiyatlarında artış yok

Vatandaşların bayramda bilet fiyatlarının arttığını düşündüğünü ancak durumun böyle olmadığını anlatan Özcan, şöyle konuştu: “Mesela İstanbul-Ankara arası bilet fiyatı 1000 lira. Bakanlığın bize verdiği yönetmeliğe göre; 1000 liralık bilet yüzde 30 oranında yani 700 liraya indirilebiliyor. “TL ise firmalar kışın 1050 liralık bilet veremiyor, yazın 1000 liraya kadar bilet verince fiyat artışı olduğunu sanıyorlar, aslında biz fiyat artışı yapmıyoruz.” dedi.


“Korsan taşımalar sektöre zarar veriyor”

Özcan, vatandaşların otogardaki firmalardan bilet alması gerektiğini, ulaşım korsanlığının sektöre zarar verdiğini söyledi.

Bazı dolandırıcıların internet siteleri açarak bilet sattığına dikkat çeken Özcan, şöyle konuştu: “Vatandaşların mağdur olmaması için mutlaka biletlerini otogar ve acentelerden alması gerekiyor.” uyardı.

Otobüs firması yetkilisi Alaattin Çendek de otobüs doluluk oranının yüzde 100 olduğunu vurgulayarak, “Yoğunluktan memnunuz. Geçen bayrama göre bu Kurban Bayramı'nda yoğunluk daha fazla.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir