İzmir'deki Avrupa Film Günleri'nde 18 film gösterilecek

ESİAD'dan yapılan açıklamaya göre, 9 Mayıs Avrupa Birliği Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Avrupa Film Günleri'nin açılış töreni İzmir'deki Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, törende yaptığı konuşmada, AB Bilgi Merkezi'ni 28 yıldır İzmir'de ağırladıklarını söyledi.

AB-Türkiye ilişkilerinin çok yönlü olarak devam etmesini istediklerini vurgulayan Zorlu, şunları kaydetti: “Avrupa Birliği'ne üye olmak ve her alanda AB kurallarına uyum Türkiye'nin vazgeçilmez hedefi olmalıdır. Mevzuat uyumu çalışmalarına, mevzuat uyumunun güncellenmesine geri dönmeyi umuyoruz. Gümrük birliği ve önümüzdeki dönemde katılım müzakerelerinin yeniden başlatılması.” dedi.

Fransız Kültür Merkezi Müdürü José-Maria Queiros da organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi: “İzmir aslında sinemayı sinema haline getiren Mösyö Henri Langlois'nin doğduğu şehir. Bu nedenle çok sayıda Sinema etkinliğimiz oluyor. Ayrıca kültür ve sanatın farklı alanlarına dokunan etkinlikler de düzenliyoruz.” “Bu sonuçlara ortaklarımız sayesinde ulaşıyoruz.” Dedi.

AB üyesi ülkelerden 18 filmin İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak gösterileceği etkinlik 12 Mayıs'a kadar sürecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir