Kristalina Georgieva yeniden IMF başkanlığına seçildi

Uluslararası Para Fonu, İcra Direktörleri Kurulu'nun 1 Ekim'den itibaren 5 yıllık ikinci dönem için Fon Başkanı olarak Georgieva'yı seçtiğini duyurdu.

Kararın oybirliğiyle alındığı belirtilmesine rağmen, Georgieva'nın görev süresi boyunca yaşanan bir dizi büyük küresel şokla başa çıkmadaki “güçlü ve çevik” liderliği övgüyle karşılandı.

Açıklamada, kurulun etkin politika tavsiyesi, kapasite geliştirme ve finansman yoluyla Georgieva'nın fon üyelerine verdiği desteği güçlendirmeye odaklandığı belirtildi.

Georgieva, yeniden IMF başkanlığına seçildikten sonra yaptığı açıklamada, ikinci 5 yıllık dönem için başkanlık görevine devam etmekten onur duyduğunu söyledi.

IMF'nin son yıllarda üye ülkelerin salgın hastalıklar, savaşlar, çatışmalar ve hayat pahalılığı krizleri gibi art arda gelen şoklarla başa çıkmalarına yardımcı olduğunu vurgulayan Georgieva, makroekonomik istikrar ve finansal açıdan artan önemine paralel olarak büyüme ve büyümenin devam ettiğini söyledi. istihdam, iklim değişikliği, kırılganlık ve çatışma ve dijital dönüşüm konularındaki çalışmalarını da hızlandırdığını söyledi.

Georgieva, IMF'nin mali desteğinin, politika tavsiyelerinin ve kapasite geliştirme çalışmalarının, ülkelerin yüksek belirsizlik ve ekonomik koşullardaki ani değişikliklerle başa çıkma becerisine katkıda bulunduğunu, IMF için daha “etkili, keskin ve samimi bir ortam” yaratmaya çalıştıklarını söyledi. ülkeler. bir araya gelerek küresel zorlukların üstesinden gelmeye devam edeceklerini söyledi.


2019'dan beri Uluslararası Para Fonu'nun başkanıdır.

Bulgar vatandaşı Georgieva, 2019'dan bu yana IMF'nin başkanlığını yapıyor.

Georgieva daha önce Dünya Bankası ve Avrupa Komisyonu'nda çeşitli görevlerde bulunmuştu.

Beş yıllık görev süresi 30 Eylül'de sona erecek olan Georgieva, fonun bir sonraki başkanı için seçim sürecindeki tek aday olarak gösterildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir