Mezarlıkta ambulans istedi: “Çok fazla ölü var”

Asılsız ihbarlar ve gereksiz aramalar, olaylara anında müdahale etmek için 7/24 çalışan 112 Çağrı Merkezi çalışanlarını yoruyor.

Polis, sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD birimleriyle koordineli çalışan Çağrı Merkezi, acil durum ekiplerinin en kısa sürede olay yerine ulaşmasını hedefliyor.

Edirne'de 112 acil çağrı merkezine son 3 ayda yapılan aramaların yüzde 58,42'si vakaya dönüşmedi.


Eşlerinin ve sevgililerinin takip edilmesini istediler

Şeyma Nur Mantar, mezarlıktaki vatandaşların şaka amaçlı 112'yi aradığını ve “Burada çok sayıda ölü var” şeklinde ihbarda bulunduğunu söyledi.

Eşinin takip edilmesini isteyenlerin de 112'yi aradığını anlatan Mantar, sevgilisine ulaşamayan kişilerin ise şikayette bulunarak sevgililerinin aranmasını istediğini söyledi.

Arayan resepsiyon görevlisi Mehmet Hanifi Bayar da yemek siparişi vermek isteyenlerin 112'yi arayabileceğini söyledi. Bir vatandaşın “2 döner ve 2 ayran sipariş etmek için” 112'yi aradığını anlatan Bayar, ayrıca oyun oynayan Rıza Soylu'ya ulaşmak isteyenlerin de bilgi verdiğini anlattı. Arka Sokaklar dizisinde 112 olarak da adlandırılan Rıza Baba karakteriyle yer aldı.


Hasta evcil hayvanı için ambulans istedi.

Çağrı resepsiyon görevlisi Şebnem Yazıcıoğlu, evcil hayvanları hastalanan vatandaşların 112'yi arayarak ambulans talebinde bulunduğunu söyledi. Bir diğer resepsiyon görevlisi Recep Kaşan ise telefonları bozulan kişilerden çok sayıda çağrı aldığını ve onların tamir sürecini anlattıklarını söyledi.


1980 lira idari para cezası öngörülüyor

Edirne 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Öztuna, acil durumlar dışında çağrı merkezinin aranmamasını isterken, asılsız ihbarda bulunan kişilere 1.980 lira idari para cezası kesildiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir