MIT mezunu iki kardeş 12 saniyede 25 milyon dolar değerinde kripto para çaldı

24 yaşındaki Anton Peraire-Bueno ve 28 yaşındaki James Peraire-Bueno, elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklandı.

ABD Adalet Bakanlığı, Nisan 2023'te meydana gelen soygunun “şimdiye kadar türünün ilk örneği” olduğunu söyledi.

Savcı Yardımcısı Lisa Monaco “Peraire-Bueno kardeşler, çok gelişmiş ve sofistike bir teknoloji kullanarak, aylardır üzerinde çalıştıkları planı saniyeler içinde gerçekleştirdiler ve 25 milyon dolar değerinde Ethereum çaldılar.” Dedi.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Mezunu

Kardeşlerin, Amerika Birleşik Devletleri'nin en prestijli üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) eğitim gördükleri ve üniversite eğitimleri sırasında edindikleri “özel becerileri” kullanarak Ethereum'un para transferi işlemi doğrulama sürecini bypass ettikleri iddia ediliyor.

Yerel basında, kardeşlerin MIT'de matematik ve bilgisayar mühendisliği okudukları bildirildi.

Başsavcı Damian Williams, “Sanıkların planı blockchain sisteminin sağlamlığıyla ilgili soruları gündeme getiriyor” dedi.

Bitcoin ve Ethereum gibi dijital para birimleri blockchain teknolojisi ile dağıtılmaktadır ve bu sistemi yöneten merkezi bir otorite bulunmamaktadır. Ethereum, Bitcoin'den sonra en popüler kripto para birimi olarak kabul ediliyor.

Tutuklanan kardeşlerin, bekleyen özel transfer işlemlerine hileli bir şekilde erişerek Ethereum yatırımcılarının kripto para birimlerine el koydukları iddia ediliyor.

Müfettişler bu suçu “İstismar” ('istismar' ama aynı zamanda 'üstünlük' anlamına da gelir) olarak adlandırıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir