Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü

İsrail basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu ile Blinken'in Batı Kudüs'teki başbakanlık ofisinde buluştuğu belirtildi.

Açıklamada, genişletilmiş toplantının Netanyahu ile Blinken arasındaki kişisel görüşmenin ardından gerçekleştiği belirtildi ancak görüşmelerin içeriğine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

Öte yandan İsrail'in “Walla” adlı internet sitesinde yer alan habere göre Netanyahu, Hamas'ın Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların sona erdirilmesi talebinde ısrar etmeye devam etmesi halinde esir takası anlaşmasını kabul etmeyeceğini söyledi.

Raporda ayrıca Netanyahu'nun Blinken'e, esir takası anlaşmasına varılmaması halinde İsrail ordusunun Refah'a kara saldırısı düzenleyeceği mesajını ilettiği belirtiliyor.

Netanyahu dün yaptığı açıklamada, esir takası anlaşması olsun ya da olmasın Refah'a kara saldırısı düzenleyeceklerini söyledi.

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Hamas'la tutukluların serbest bırakılması ve ateşkes konusunda müzakere edilen mevcut anlaşmayı desteklemeyeceğini ve anlaşmanın onaylanmasının İsrail için “felaket” olacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir