Organize suç örgütü “Mahzen-49” operasyonuyla yok edildi: 30 gözaltı

Cumhurbaşkanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda KOM; Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi yönetimi tarafından yürütülen çalışmaların ardından; Çankırı merkezli Ankara, İstanbul, Rize, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum, Düzce ve Sakarya'da organize suç örgütlerine yönelik “Mahzen-49” operasyonları düzenlendi.

Operasyonlar sırasında organize suç örgütüne mensup şüpheliler; Suç işlemek için örgüt kurma, tehdit, korkutma ve gasp amacıyla işyerinde ateş etme, uyuşturucu kaçakçılığı ve yasa dışı silah ticareti suçlarını işledikleri belirlendi.

Çete liderinin de aralarında bulunduğu 30 kişi tutuklandı

Operasyonlarda aralarında çete liderinin de bulunduğu organize suç örgütü üyesi 30 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda 15 ruhsatsız tabanca, 10 ruhsatsız tüfek, çok sayıda banknot ve nakit para ile çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından operasyona ilişkin verdiği bilgilerde şu ifadelere yer verdi:


“Aziz milletimizin şunu bilmesini isterim ki, ülkemizi organize suç örgütlerinden ve çetelerden arındırma konusunda kararlılığımızı sürdürüyoruz. Operasyonları tamamlayan kahraman polislerimizi takdir ediyorum. Allah onlardan razı olsun milletimizin duaları sizinle” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir