Pentagon: Gazze kıyısında inşa edilecek geçici limanın inşaatı tamamlandı

Pentagon sözcü yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

Singh, Gazze'de kurulacak geçici limanın bugün tamamlandığını ancak kuvvetli rüzgar ve dalgalar nedeniyle Gazze kıyısına konumlanmak için son hamleyi yapacak donanma gemilerinin İsrail'in Aşdod'da beklediğini söyledi. Getiriyor.

Bu hafta sonuna kadar Gazze kıyılarına getirilmesi beklenen geçici limanın 8 tırla faaliyete geçeceğini, tam kapasiteye ulaştığında ise 150 insani TIR'ın kullanılabileceğini belirten Singh, insani yardımların devam edeceğini söyledi. ABD ve dünyanın diğer ülkelerinden toplanan malzemeler, Güney Kıbrıs'taki limandan The Sagamora adlı nakliye gemisiyle Gazze'ye gönderilecek. Nereye götürüleceği bilgisini paylaştı.

Singh şunları söyledi: “Gazze'ye insani yardım ulaştırmanın en iyi yolu bu değil. En iyi yol kara yoluyladır, bu nedenle kara geçişlerinin açılmasını ve yardım akışını görmek istiyoruz. Gazze'deki insani durumun vahim olduğunu biliyoruz.”

“Refah alanına geniş çaplı müdahaleyi desteklemiyoruz”

İsrail'in Gazze'nin Refah bölgesine yönelik kara saldırısına ilişkin soruları yanıtlayan Singh, şunları söyledi: “1 milyondan fazla mültecinin yaşadığı Refah'a geniş çaplı bir müdahaleyi desteklemediğimizi hem kamuoyu önünde hem de özel görüşmelerde açıkça ifade ettik. Bu konuyla ilgili kaygımız var.” .

İsrail'in bu sabah Refah'a kara saldırısı başlatması ve Mısır sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirmesine ilişkin Singh, İsrail'in kendilerine bunun Hamas'ın Gazze'ye silah getirmesini engellemek için “sınırlı bir operasyon” olduğunu söylediğini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye giren tüm insani yardım araçlarını denetlemesine rağmen Hamas'ın silah kaçakçılığı yaptığı iddiasına ilişkin delil sunup sunmadıkları sorulan Singh, “Maalesef bu konuda istihbaratla konuşamıyorum” dedi.

İsrail'in Refah'taki kara saldırısının çok yeni bir durum olduğunu ve gelişmeleri takip ettiklerini belirten Singh, “İsrailli mevkidaşlarımızla temas halindeyiz. Nasıl gelişeceğini göreceğiz. Başka bir şey yok ama daha fazlasını söyleyebilirim” dedi. Daha.”

İsrail'in “sınırlı” ve “büyük ölçekli” kara saldırılarının Refah'tan ayrılmak istediği sivil sayısı açısından ne anlama geldiği ve bu konuda kesin bir rakamın olup olmadığı sorulduğunda Singh, kaç kişi olduğuna dair bir rakam vermeyeceğini söyledi. Siviller tahliye edilmeli ve şöyle denmeli: “Sadece İsrail operasyonlarının detaylarına girmeyeceğini söyledi.

Hamas ateşkes teklifini onayladı

Hamas hareketinin siyasi büro başkanı İsmail Haniye, Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onaylamaları yönünde bilgi verdi.

Hamas'ın Katar ve Mısır'ın öne sürdüğü “ateşkes önerilerini” onayladığını açıklamasının ardından İsrail savaş kabinesi Refah'a yönelik saldırılara devam etme kararı aldı.

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması çağrısında bulunurken, Mısır ile sınır kapısının Gazze tarafını işgal ettiğini ve Filistinlilere karadan saldırı başlattığını duyurdu. 7 Mayıs sabahı Gazze'nin Refah bölgesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir