Şanlıurfa'da guatrın ameliyatsız tedavisine başlandı

HRÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, HRÜ Girişimsel Radyoloji öğretim üyesi Mehmet Demir, guatr hastalarındaki nodüllerin ameliyatsız ve anesteziye gerek kalmadan 15-20 dakika süren operasyonlarla tedavisine başladığını duyurdu.

Hastanede 3 hastanın aynı yöntemle başarıyla tedavi edildiğini belirten Demir, hastaların tedavi yönteminden memnun olduğunu söyledi.

“Guatrın ameliyatsız tedavisine başladık”

Bölümde teknolojiye uygun birçok hijyen yönteminin kullanıldığını söyleyen Demir, şöyle konuştu:

“Yaptığımız işlemlerden biri de tiroid bezinin özel tedavisidir. Tiroid bezi formları ve guatr hastalığı hem kozmetik problemler yaratır hem de baskı yaparak nefes almada rahatsızlık yaratır. Bu tedavi yöntemi artık bir yöntem haline geldi. Ameliyata alternatif Tiroid bezinin ameliyatsız ablasyonu Tedavisi ülkemizde sadece 5-6 merkezde yapılıyor. Ameliyattan sonra tüm hastalarımızı yarım saat gözetim altında tutuyor ve ardından 14.00'de kontrole çağırarak taburcu ediyoruz. 3, 6 ve 12 ay boyunca bölümümüzün açılışında ve işleyişinde emeği geçen tüm yöneticilerimize teşekkür ederiz.

Demir'e, hastanenin altyapı ve teknolojik donanımına yaptığı katkılardan dolayı HRÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve hastane Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan'a da teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir