Silah kaçakçılarına yönelik “Mahzen-28” operasyonu: 41 kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya koordinasyonunda, İstanbul Anadolu Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, KOM Başkanlığı; İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucunda 11 ilde yasa dışı silah üretimi ve kaçakçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik “Mahzen-28” operasyonlarının gerçekleştirildiği açıklandı.

İstanbul, Ankara, Antalya, Düzce, Eskisehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova'da yürütülen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen silah üretimi ve yasadışı ticaretiyle uğraştığı, büyük miktarlarda silah taşıdığı ve baştan sona organize suç örgütleriyle bağlantılı oldukları ve uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı suç örgütlerine silah sağladıkları ortaya çıktı.

Operasyonlar sonucunda 137 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 340 adet tam otomatik uzun namlulu silaha dönüştürülebilen silah parçası, 70 adet yivli ve kalibresiz silah, 866 adet polimer silah gövdesi, 123 adet silah arabası, 100 adet tam otomatik uzun namlulu silah ele geçirildi. namlulu silahların üst gövde setleri ve 100 tüfek dipçiği ele geçirildi.

Yerlikaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


“Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, halkımızın huzurunu bozan organize suç örgütlerinin ve onlara silah sağlayanların peşindeyiz. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına ve operasyonları yürüten kahraman polislerimize Allah milletimizin duasını nasip etsin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir