Sınırlı sayıda kişinin oy kullanması nedeniyle kent halkı yeniden sandık başına gidecek.

İl Seçim Kurulunun itirazı üzerine yenilenmesine karar verilen seçimlerde, kentteki 3 okuldaki 16 sandıkta oylama yapılacak. Seçimlere 6 partiden aday katılacak.

31 Mart seçimlerinin ardından Türkiye genelinde parti bayrakları kaldırılırken, YSK'nın seçimlerin yenileneceğini duyurduğu yerlerden biri olan Büyükkarıştıran'da da parti bayrakları yeniden asıldı.

DSP'nin belediye başkan adayı Hakan Karaman, Pazar günü seçmenlerin vatandaşlık görevlerini yerine getireceğine inandığını söyledi.

Tüm vatandaşlara bir kez daha sandık başına gitme çağrısında bulunan Karaman, seçimlerin demokrasi yarışı olduğunun altını çizdi. Karaman, şöyle konuştu: “Bu süreçte hem biz hem de bize destek veren arkadaşlarımız biraz hayal kırıklığı ve yorulduk ama inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Kazanacağımıza inanıyoruz. Sonuçta bu bir demokrasi ve hizmet yarışıdır. Girdik. Bu yarışı, çünkü bu hizmeti mevcut başkandan daha iyi yapacağız.” dedi.

MHP adayı Erkan Tezcan da demokrasinin yerleşmemesi nedeniyle seçimlerin 31 Mart'ta yenilenmesine karar verildiğini söyledi.

Kentlerinde daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını ve aday olarak yorulduklarını belirten Tezcan, şöyle konuştu: “Seçmenlere ulaşmak istiyorsunuz, projelerinizi çevrenizdeki insanlara ya da bazı kitlelere anlatmaya çalışıyorsunuz, orada olacak. Kesinlikle hoş bir yorgunluk. 2 Haziran'da da sonuçlarını göreceğiz.” Dedi.

“Vatandaşlık görevimizi yeniden yapacağız”

Kentte esnaf olarak çalışan Erdem Dağlı, partinin iki adayının seçimlerde iddialı olduğunu söyledi.

Seçimlerin yenilendiğini ve vatandaşlık görevi olarak yeniden sandık başına gideceğimizi öğrendiğinde çok şaşırdığını belirten Dağlı, şöyle konuştu: “Pazar günü şehrimizin belediye başkanını seçeceğiz ve vatandaşlık görevimizi yeniden yapacağız. ” dedi.

Sercan Kurt ayrıca pazar günü kentteki tüm seçmenlerin oy kullanmasını istedi.

31 Mart'ta yapılan yerel yönetim genel seçimlerinde DSP adayı Hakan Karaman 2 bin 59, CHP adayı Ertuğrul Çamlıca ise 2 bin 57 oy aldı. Oy kullanma yasağı bulunan iki kişinin oy kullandığının anlaşılması üzerine seçimler iptal edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir