Son bir haftada 30 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) savunma sahasında artan baskıyla her türlü tehdide ve tehlikeye karşı mücadelesini sürdürdüğünü ve Tehditleri kaynağında ortadan kaldırmayı amaçlayan bir güvenlik stratejisi.

Aktürk, bu kapsamda son bir haftada 30 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 Ocak'tan bugüne etkisiz hale getirilen terörist sayısının 531'i Kuzey Irak'ta, 650'si Kuzey Suriye'de olmak üzere 1.181'e ulaştığını belirtti.

Aktürk, daha önce de görüldüğü gibi, yeri, saati ve ülkesi bilinmeyen, insan tacirlerine yönelik reklamların da yer aldığı görsellerle sınırlara ilişkin asılsız iddialarda bulunulduğunu belirtti.

Tuğamiral Aktürk, sınırlarla ilgili şunları kaydetti:

“Ülkede gördükleri her yabancının sınırlardan kaçak yollarla ülkemize geldiğini düşünenler veya bilerek bu algıyı oluşturmaya çalışanlar, 24 saat sınırlarımızı koruyan 60 bin Türk askerimize en büyük saygısızlığı yapmaktadır. Haftanın 7 günü, büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira atarak sınırlarımızın güvenliğinden kaygı duyuyorlar.” “Sınırlarımızda güvende kalmak isteyen herkesi ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”

Cumhuriyet tarihinin en etkin tedbirleriyle ve en çok yönlü güvenlik sistemleriyle sınırların sürekli korunduğunu belirten Aktürk, şöyle konuştu: “1 Ocak'tan bu yana sınırlarımızı kaçak olarak geçmeye çalışırken yakalanan 5 bin 215 kişiden sonuncusu 210 oldu. Hafta Geçtiğimiz hafta, “Engellenen 1.344 kişiyle bu yıl engellenen kişi sayısı 59 bin 636'ya ulaştı. Ayrıca bu hafta yapılan operasyonlarda yaklaşık 39 kilo uyuşturucu ele geçirildi.”

Bölgesel ve küresel barışa katkı

Tuğamiral Aktürk, Türkiye ile Yunanistan arasında güven artırıcı tedbirler kapsamında Milli Savunma Üniversitesi'nden gelen heyetin 7 Haziran'da Yunanistan Milli Savunma Akademisi'ni ziyaret ettiğini söyledi.

No'lu kararı dikkate aldıklarını vurgulayarak. Aktürk, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik önemli bir adım olarak kabul ettiği 2735 sayılı yasayı şöyle anlattı:

“Gazze'deki katliamın sona erdirilmesi için taraflara bu karara saygı duymaları çağrısında bulunuyoruz. Şu ana kadar alınan kararları ve uluslararası hukuku hiçe sayan İsrail'in, söz konusu kararı derhal uygulaması zorunludur. Ülkemiz, adil ve insani tavrını ifade etmektedir. ve “Savaşın kalıcı olarak sona ermesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Aktürk, müze gemisi TCG Nusret'in, denizcilik müzeleri ve Türk denizcilik tarihinin tanıtımı, denizciliğe tanıtım ve tanıtım çalışmaları kapsamında 20 Nisan'da başladığı Ege ve Akdeniz liman ziyaretlerini Ayvalık limanı ziyaretiyle tamamladığını söyledi. 8 Haziran'da. Bu kapsamda 16 limana uğrayan gemiyi 34 bine yakın kişinin ziyaret ettiğini belirten Aktürk, “Gemimize yoğun ilgi gösteren personelimize teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Pakistan Deniz Kuvvetleri için ASFAT ana yükleniciliğinde İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda inşa edilen Pakistan MİLGEM projesinin ilk gemisi Babur korveti'nin, 28 Mayıs-6 Haziran tarihleri ​​arasında Gölcük limanında ziyaret ve eğitim gerçekleştirdiğini hatırlatan Aktürk, Babur korvetinin, Ardından 10-11 Haziran'da gerçekleştirilen Turgutreis antrenmanı gerçekleşti. Tatbikat-9'a katıldığını belirtti.

NATO Kosova Gücü'nün (KFOR) yedek birliklerinin rotasyon planlaması kapsamında görevlendirilen ve 1 Haziran'da hizmete alınan birliğin iade sürecinin 7 Haziran'da tamamlandığını kaydeden Aktürk, SOLOTÜRK'ün, KFOR kapsamında uçacağını ifade etti. 15-16 Haziran'da Finlandiya'da “Uluslararası Hava Gösterisi” programı yapacağını söyledi.

Tuğamiral Aktürk, 39. Yıl Admiral's Cup İstanbul Boğaziçi Komuta Etabı Yat Yarışı'nda IRC-4 kategorisinde birinci olan Deniz Komutanlığı Yat Takımını ve Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nı kazanarak şampiyon olan ampute milli futbol takımını tebrik etti. Üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu.

savunma Sanayii

Aktürk, yerli, milli ve savunma sanayii ürünleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkinliğini ve caydırıcılığını artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda Tuğamiral Aktürk, Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda inşa, teçhizat ve test faaliyetleri devam eden 6 denizaltıdan üçüncüsü olan TCG Muratreis'in, 7 Haziran'da denizaltı inşaat salonundan yüzer havuza çekildiğini belirtti.

Bakanlığa bağlı Kimya ve Makine Sanayii Anonim Şirketi (MKE A.Ş.) tarafından Cumhuriyet tarihindeki ilk obüs ihracatı olacak BORAN'ın sevkiyat öncesi test ve muayene işlemlerinin tamamlandığını belirten, Karapınar Atış Alanı'nda yapılan çalışmaların başarıyla tamamlandığını belirten Aktürk, “Bakanlığımıza bağlı ASFAT ana yükleniciliğinde üretilen 46 silindirli “Vuran” araçları da Gürcistan'a ihraç edildi. Malezya ile ASFAT arasında “A400M, S-70A, CN-235 ve C-130” uçaklarının teknik ve lojistik hizmetlerine ilişkin anlaşma imzalandığını söyledi.

Öğrenci ve personele yönelik satın alma faaliyetleri

Tuğamiral Aktürk, askeri personel ve öğrenci alımı çalışmalarının planlandığı gibi devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda 25 bin uzman çavuş alımının beklendiği “Kara Kuvvetleri Komutanlığı özel uzman seçimi 2024” için başvuruların 30 Haziran'a kadar süreceğini hatırlatan Aktürk, şöyle konuştu: “Kara Kuvvetleri Komutanlığı öğrenci asker seçimi 2024″ Savunma Üniversitesi 2024 Seçim Aşaması faaliyetleri 26 Haziran – 20 Temmuz tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.” olacak.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir