Stoltenberg: Çin, Rusya'yı destekleyerek Avrupa'daki savaşı körüklüyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Alman Welt am Sonntag gazetesine şunları söyledi: “Çin, Batı ile iyi ilişkiler sürdürmek istediğini söylüyor ancak Pekin aynı zamanda Avrupa'daki savaşı da körüklüyor. Her ikisini de yapamazsınız.” dedi.

Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı için Çin'in desteğinin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Moskova'nın Ukrayna'ya karşı füze, tank ve uçak üretmek için kullandığı makine parçaları, mikroelektronik ve diğer teknolojilerin satışında bariz bir artış var” dedi. değerlendirmesini yaptı.

“NATO çatışmanın parçası olmayacak”

NATO Genel Sekreteri, Ukrayna'ya NATO askeri gönderme veya NATO'nun Ukrayna'daki hava savunma şemsiyesini genişletme gibi bir planın olmadığını belirterek, NATO'nun çatışmada yer almayacağını bir kez daha yineledi.

NATO ülkelerini Ukrayna'ya daha fazla destek vermeye çağıran Stoltenberg, şunları söyledi: “Ancak Ukrayna'nın kazanması için çok geç değil. Ukrayna'ya hava savunma sistemleri ve uzun menzilli silahlar da dahil olmak üzere daha fazla silah ve mühimmat göndermeliyiz”. dedi.

Stoltenberg, müttefiklerin askeri stoklarını yenilemeleri, silah ve mühimmat üretimini artırmaları gerektiğini de vurgulayarak, şöyle konuştu: “Eğer (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin Ukrayna'da istediğini alırsa, Avrupa'da ve dünyada kalıcı bir güvenlik kalmaz, nasıl ki bütün dünya bu kadar? Rusya daha istikrarsız hale gelecek “Onu daha fazla saldırganlıktan vazgeçirmeliyiz. Putin'e yönelik yatıştırma politikası işe yaramayacak” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir