Tokat'tan sonraki depremler – Son haberler

AFAD internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yaklaşık 6 kilometre derinlikte meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi.

AFAD vatandaşları depremden zarar gören binalara girmemeleri konusunda uyardı.


Bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor

Depremin ardından Sulusaray'da yoğunlaşan 4.4 ve 4.1 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi.

Tokat ili genelinde ve Yozgat'ın 3 ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. Tokat Valiliği, kamu kurumlarında görev yapan engelli personel, hamileler ve kronik hastalar ile 0-6 yaş arası çocuğu olan annelerin aynı gün idari izinli sayılacağını duyurdu.

Tokatlılar yeni bir deprem korkusuyla geceyi dışarıda geçirdi.


“Saha tarama faaliyetleri devam ediyor”

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tokat'ta meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı.

Yılmaz, şöyle konuştu: “Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımız sahada tarama çalışmalarına devam ediyor. Vatanımızı ve milletimizi her türlü felaketten koruyalım.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TRT Haber'de depremin ardından tüm ekiplerin seferber olduğunu, yaralı veya can kaybı konusunda herhangi bir bilgi verilmediğini duyurdu.

Tokat'tan sonraki depremler


“Tokat'ta 191 ev hasar gördü”

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, depremden zarar gören bölgede yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bölgede 5 deprem ve 41 artçı sarsıntının meydana geldiğini vurgulayan Karaloğlu, depremden etkilenenlere acil şifalar diledi.

En büyük tesellilerinin herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmaması olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu: “Ekiplerimiz şu anda sahada. Bütün köyler tarandı. Tokat'ta 3 ilçe, Yozgat yakasında 3 ilçe ve etkilenen köylerimizin tamamı. Tokat'ta 576 112 acil çağrı merkezi tarandı.” “Vatandaşlarımızdan ihbar var. Yozgat ilindeki vatandaşlarımızdan gelen depremle ilgili 250 ihbar var, arkadaşlarımız tüm ihbarlara cevap verdi, incelemelerini tamamladılar” dedi.

Bölgedeki çalışmaların sürdüğünü belirten Karaloğlu, şöyle devam etti:


“Tokat ilimizde 3 ilçede 84 ahır, 7 cami, 30 köyde hasar var. Bunlar yıkılmadı, hasar var. Yozgat ilimizde 94 konutta ön hasar tespitlerimiz var. , Bir ilçede 4 cami, 3 ahır, evinde çatlak, hasar olan hiçbir vatandaşımızın artık evlerini kullanmasına izin vermeyin” diye konuştu. onunla uğraşmak anlamına gelir. Ayrıca bu kapsamda Tokat'ta 5 bin adet gıda erzak hazırlanarak dağıtıldı. Tokat'ın 3 ilçesinde sıcak yemek hizmeti verecek kantinler kuruluyor.”


“Ulaşım, elektrik ve iletişimde sorun yok”

Karaloğlu, bölgede ulaşım, altyapı, elektrik ve iletişimde herhangi bir sorun bulunmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Yollarımız açık, enerjisi olmayan köy yok, iletişim imkanı olmayan yerleşim yok. Tedbir olarak eğitime 1 yıl ara verdik. Tokat ilimiz Kadışehri'nde bir gün, “Çekerek ve Aydıncık ilçelerinde eğitime bir gün ara verdik.”

Vatandaşlardan sosyal medyada dolaşan yanlış bilgilere güvenmemelerini isteyen Karaloğlu, şunları söyledi: “AFAD aracılığıyla vatandaşlarımızı zaten çok hızlı bir şekilde bilgilendirmemiz gerekiyor. Bunları biz oluşturuyoruz. Vatandaşlarımızın hiçbir tereddütü olmasın.” dedi.

Karaloğlu, bölgede 750 çalışan ve 150 aracın hazır bulundurulduğunu sözlerine ekledi.

Yozgat, Kayseri ve Sivas'ta da hissedildi. Depremi hisseden bazı vatandaşlar bina ve işyerlerinden uzaklaşarak sarsıntının bitmesini bekledi.


“Lütfen hasarlı binalara girmeyin”

AFAD Başkanı OK Memiş, Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından TRT Haber'e açıklamalarda bulundu.

Vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyaran Memiş, şöyle konuştu: “Valiliklerimiz ve ilgili personelimiz ile görüşüyoruz. Herhangi bir can kaybımız yok. Tokat ve Yozgat illerine AFAD çevre ekiplerinden destek gönderdik. Araştırmalarımız sahada devam ediyor. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalara girmemelerini rica ediyoruz.” dedi.

Binaların tehlikeli kısımları yıkılarak önlem alınacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir