Trump'ın kurşunla mı yoksa metal parçasıyla mı yaralandığı tartışılıyor

Trump'ın 13 Temmuz'da Pensilvanya'daki kampanya mitingi sırasında uğradığı suikast sonucu sağ kulağında meydana gelen yaralanmaya ilişkin tıbbi kayıtların bulunmaması tartışmalara yol açmış ve kazanın üzerinden neredeyse 2 hafta geçmesine rağmen yetkililerden herhangi bir doğrulanmış açıklama yapılmamıştı. konuyla ilgili.

New York Times gazetesinde video analizi kullanılarak yayınlanan haberde, merminin sağ kulağını sıyırması sonucu Trump'ın yaralandığı belirtiliyor.

Raporda, Trump'ın suikast girişimi zanlısı Thomas Matthew Crooks'un attığı 8 kurşundan ilkiyle yaralandığı belirtilirken, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) olay yerindeki metal parçalarını incelediği kaydedildi.

Rapor, şüphelinin ilk 3 atışında Trump'ın hareketlerini inceleyen videonun büyük önem taşıdığını vurguluyor ve şöyle diyor: “Trump'ın konuştuğu mikrofondan kurşunların çıtırtısı duyuluyor. Birinci atış ile ikincisi arasında neredeyse bir saniye geçiyor.” . çekimler. Bu kısa aralıkta Trump elini kulağına götürüyor.” ifadeleri kullanıldı.

Montana Üniversitesi'nden ses uzmanı Rob Maher, raporu değerlendirdi ve şunları söyledi: “Adam aniden irkiliyor ve duyulan ilk atış ile ikincisi arasında sağ eli sağ kulağına gidiyor. İlk atıştan sonra tribünlerde karışıklık var, ” değerlendirmesini yaptı.

Bu arada FBI Direktörü Christopher Wray, açıklamasında şunları söyledi: “Trump'ı sağ kulağından yaralayan bir kurşun mu yoksa bir metal parçası mı?” “Soruları var.” İfadesini kullandı.

Trump ise defalarca “Demokrasi için kurşun yedim” duygusunu paylaştı.

Trump'a suikast girişimi

Eski ABD Başkanı Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'nın Butler kentindeki kampanya mitinginde podyumda konuşurken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda gösteriye katılan 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. ABD gizli servisleri saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak nitelendirdi ve yapılan incelemenin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir