Türk Kızılayı geçen yıl 776 bin 312 kişiye ilk yardım eğitimi verdi

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre Kızılay, hayat kurtarıcı öneme sahip ilk yardım alanında eğitim kursları ve seminerler düzenleyerek 26 ilde 29 ilk yardım eğitim merkeziyle hizmet veriyor.

Bu merkezlerde geçen yıl 55 bin 406 kişiye sertifikalı eğitim verilirken, farkındalık eğitimleriyle de 445 bin 603 kişiye ulaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle geçtiğimiz yıl ülke genelinde 275.303 öğretmene Türk Kızılayı tarafından sertifikalı ilk yardım eğitimi verildi.

Böylece Türk Kızılayı tarafından geçen yıl 776 bin 312 kişiye ilk yardım konusunda bilgi verildi.

Türk Kızılayı geçen yıl 776 bin 312 kişiye ilk yardım eğitimi verdi

Türk Kızılayı ilk yardım eğitim merkezlerinin düzenlediği ve ilk yardım görevlisi sayısını artırmak için eğitmen de yetiştiren 2 günlük sertifikalı temel ilk yardım kursunda 13 ilk yardım konusunda uygulamalı eğitim veriliyor.

Eğitim sonunda katılımcıların becerileri değerlendirilerek belirli bir ortalamanın üzerinde başarı elde edenler sertifika almaya hak kazanıyor.

Kızılay, görme ve işitme sorunu yaşayan çocuklara ve dezavantajlı gruplara yönelik hazırlanan içerikler ve alanında uzman kişilerden oluşan çalışma grupları ile eğitim faaliyetlerini yürütmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir