İran'ın İsrail'e saldırı başlatmasına küresel tepkiler

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson, İran'ın İsrail'e saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Watson açıklamasında şunları söyledi: “İran, İsrail'e hava saldırısı düzenledi. Başkan Biden'ın mesajı açık: İsrail'in güvenliğine desteğimiz sarsılmaz. ABD, İsrail halkının yanındadır ve İran'dan gelen tehditlere karşı onların savunmasını destekler.” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün Beyaz Saray'a döndüğünü ve ulusal güvenlik ekibiyle gelişmeleri yakından takip ettiğini söyleyen Watson, ABD'li yetkililerin İsrailli mevkidaşlarıyla sürekli temas halinde olduğunu vurguladı.


İngiltere

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “İran rejiminin İsrail'e yönelik pervasız saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyorum. İran, kendi arka bahçesine kaos tohumları ekmek niyetinde olduğunu bir kez daha gösterdi.” değerlendirmesini yaptı.

İngiltere'nin İsrail'in yanı sıra Ürdün ve Irak dahil tüm bölgesel ortaklarının güvenliğini savunmaya devam edeceğini vurgulayan Sunak, şöyle konuştu: “Durumu istikrara kavuşturmak ve gerilimin daha fazla tırmanmasını önlemek için müttefiklerimizle acilen çalışıyoruz. Kimse daha fazlasını istemez. kan dökülüyor.” Şunları beyan etti:


Fransa

Sejourne, X hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Fransa, İran'ın İsrail'e yönelik başlattığı saldırıyı en güçlü ifadelerle kınıyor.” dedi.

İran'ın eşi benzeri görülmemiş bu adımla istikrarsızlaştırma eylemlerinde yeni bir eşiği aştığını belirten Sejourne, İran'ın bölgede askeri gerilimi artırma riskini aldığını söyledi.

Sejourne, Fransa'nın İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını ve bu ülkeyle dayanışmasını yinelediğini belirtti.

İran da İsrail'e İHA'larla küresel bir saldırı başlattığını duyurdu.


Hollanda

Hollanda Geçici Hükümeti Başbakanı Mark Rutte, sosyal medya hesabından Ortadoğu'daki durumun oldukça endişe verici olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugün Hollanda ve diğer ülkeler, İran'a İsrail'e saldırmayı bırakması yönünde açık bir mesaj gönderdi. ” Paylaşıldı.

Rutte şunları söyledi: “Hollanda, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor. Olayların daha da tırmanmasını önlemek gerekiyor. Son durumla ilgili olarak Hollanda Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanı ile temasa geçtik. “Gelişmeleri çok yakından takip etmeye devam ediyoruz.” Şunları beyan etti:

İsrail ordusu, İran'ın dün gece İHA saldırısı düzenlediğini, İsrail hava ve deniz kuvvetlerinin İHA'ları izlediğini duyurdu.

İran da İsrail'e İHA'larla küresel bir saldırı başlattığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir