Görme engelli öğretmen Huri, 19 yıldır genç öğrencileri geleceğe hazırlıyor

Çocukluğunda geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle sol gözünü tamamen kaybeden, sağ gözünün ise yüzde 90'a yakınını kaybeden Ocakcı, öğretmen olma hayaliyle eğitime başladı.

Ocakcı, 2001 yılında Çukurova Üniversitesi'ne girerek hayaline giden yolculuğun ilk adımını attı.

Görme engelinin yarattığı zorlukları aşarak anaokulu öğretmenliği bölümünden mezun olan Ocakcı, 2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atandı.

Görevine merkez Çukurova ilçesindeki Abdullah Cem Turhan anaokulunda devam eden Ocakcı, “gönül gözüyle” yaklaştığı öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.


“Karşılıklı ve doğru iletişimle çalışmalarımızı tamamlıyoruz”

Evli ve 2 çocuk annesi olan Huri Öğretmen, çocukların gelişimlerine eğitim yoluyla katkı sağlamanın kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

Engelliliğinin mesleğinde herhangi bir eksikliğe yol açmadığını belirten Ocakcı, “Engelliliğimden endişe duyan anne ve babam vardı. Çocuklara olan sevgimi iyi bir iletişimle anlatarak bu sorunu ortadan kaldırdım.” dedi.

Ocakcı, öğrencilerine engellilerin hayatın bir parçası olduğunu anlatmak için etkinlikler düzenlediğini anlattı.

Ders sırasındaki zorlukları iletişim yoluyla aştıklarını belirten Ocakcı, şöyle konuştu:

“Etkinliklerde çocuklardan yardım istiyorum. Karşılıklı ve doğru iletişimle çalışmalarımızı çok güzel tamamlıyoruz. Mesela çizdikleri resimleri göremediğimde onlara soruyorum. Böylece onların duygu ve düşüncelerini daha iyi anlıyorum. Kolayca sorunumuzu çözüyoruz. Etkinliklerimizde otizmli çocukları ve engellileri bilinçlendirmeye çalışıyorum.”

Ocakcı, engellilerin başarıya ulaşmasında toplumun bakış açısının önemli olduğunu belirterek, “Çevremizdeki insanların desteği bizim için çok önemli. Aileler engellilere ayrımcılık yapmamalı. Siz bunları ne kadar normalleştirirseniz toplum da o kadar kabul eder” dedi. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir