Merz Almanya'da CDU'nun başkanlığına yeniden seçildi

Partinin Berlin'de bir otelde gerçekleştirilen 36. olağan genel kurul seçimlerinde kendisini tek aday olarak sunan Friedrich Merz, 971 geçerli oyundan 873'ünü alarak yeniden cumhurbaşkanı oldu.

Merz, burada yaptığı konuşmada, bu yılki genel kurulun “Birlikte, gelecek ve zafer” sloganıyla düzenlendiğini belirterek, şunları söyledi: “Bu üç kelimeyle geleceğe bakıyoruz. Almanya daha iyisini yapabilir ama bunun için de olması gerekiyor.” yine iyi idare ettik.” Dedi.

Almanya'nın 75 yıllık tarihinde ilki 13 yıl, ikincisi ise 7 yıl olmak üzere 3 kez muhalefete girdiğini belirten Merz, “Şimdi bu süreyi yeniden yarıya indirmek istiyoruz.” dedi.

Almanya'da aşırı sağın yıllardır hafife alındığını itiraf eden Merz, şunları söyledi: “Almanya İçin Alternatif (AfD) gibi partiler değerlerimizi, Avrupa'mızı reddediyor ve bunu Rusya Devlet Başkanı Putin'in manevi ve mali desteğiyle yapıyorlar. iki haftadan fazla.” İlkelerimizin alay konusu olmasına karşı tüm gücümüzle kendimizi savunmamız gerektiğini biliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Merz, iktidara gelmesi halinde “Vatandaşın Parası” adı verilen sosyal yardımların yerine, ihtiyaç sahiplerine yardım eden, aynı zamanda çalışabilenleri de teşvik eden yeni bir “temel güvenlik” sistemi koyacağını söyledi.

Friedrich Merz, kendisine duyulan güven ve kendisini yeniden başkan seçmesinden dolayı tüm delegelere teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir