Gazze Hükümeti: Akaryakıt sağlanmazsa son hastane 48 saat içinde hizmet dışı kalacak

Gazze Hükümeti Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, İsrail'in yoğun saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'ndeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nde yakıt sıkıntısı yaşandığı ve insani yardım akışının kesildiği bilgisi verildi.

Açıklamada, “Aksa Şehitleri Hastanesi yönetimi, yakıtın 48 saat içinde tükeneceğini, bu nedenle sağlık ve tıbbi hizmetlerin kesintiye uğrayacağını söyledi.” İfadesi kullanıldı.

Açıklamada, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde 33 hastanenin hizmet dışı bırakıldığı belirtilerek, şöyle devam edildi: “Gazze Şeridi'nde hizmet veren son hastane olan Mescid-i Aksa Şehitleri Hastanesi'ne yakıt ikmali bile yapılıyor. , işgalci İsrail'in sağlık sistemini yok etmesi üzerine kapatıldı.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, hastanenin hizmet dışı kalması halinde başta yoğun bakımdaki hastalar ve kuvözdeki yenidoğanlar olmak üzere hastaların ve yaralıların hayatının büyük tehlike altında olacağı vurgulandı.

Açıklamada, yaklaşmakta olan sağlık felaketinden İsrail ve ABD yönetimi sorumlu tutulurken, uluslararası kurum ve kuruluşlar “çok geç olmadan ve mümkün olan en kısa sürede” hastaneye yakıt ikmali yapmaya davet ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü de İsrail'in yoğun saldırısı altındaki ve insani yardımların girdiği sınırların kapatıldığı Gazze'ye akaryakıt akışının olmaması halinde sağlık sisteminin “tamamen çökeceği” uyarısında bulunmuştu.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir