TDV 747 bin parça kurban etini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan (TDV) yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ve hayırseverlerin desteğiyle yaklaşık 31 yıldır devam eden vekâlet kurban organizasyonu bu yıl da gerçekleştirildi. “Fedakarlığınızı paylaşın, kardeşinize yaklaşın” teması.

Vekâlet kurban programı kapsamında 34 milyon 737 bin 918 kişiye 747 bin 52 adet kurban eti ulaştırıldı.


Kurban eti 1,5 milyon Filistinliye ulaştırılacak

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen TDV Genel Müdürü İzani Turan, Kurban Bayramı'nda kutsal emanetlerin Türkiye ve Filistin başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında titizlikle gerçek sahiplerine teslim edildiğini vurguladı.

Alınan bağışlarla kurban etlerinin 1,5 milyon Filistinliye ulaştırılacağını belirten Turan, şöyle konuştu: “Ekiplerimiz Mısır ve Lübnan'da kurbanları keserek hazırladı. Filistin'deki kardeşlerimize etleri ulaştırmaya başladık.” bilgiyi verdi.

TDV 747 bin parça kurban etini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı


“Mazlumların elinden tutmaya devam edeceğiz”

İslami usullere göre kurban şartlarını taşıyan hayvanların kurban edilmesine önem verdiklerini vurgulayan Turan, personel ve gönüllülerin vekalet verenlerin isimlerini okuyarak yerel halkın desteğiyle kestiklerini kaydetti.

Turan, Kurban Bayramı'nda kesilen kurban etlerinin paketlenerek dağıtıldığını, hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahiplerine Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağından oluşan çeşitli hediyeler ulaştırdıklarını söyledi.

TDV'nin yaptırdığı su kuyuları ve vakıf çeşmelerinin Kurban Bayramı münasebetiyle yurtdışındaki görevliler ve gönüllüler tarafından açıldığını belirten Turan, şöyle konuştu: “1993 yılından bu yana vakfımızın bağışladığı toplam 5 milyon 409 310 bin kurban payını katlettik. Hayırseverlerimize ulaştırdık ve bunları ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.” “Hilalle çevrili dünyayı iyiliklerle kuşatmak için mazlumların elinden tutmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir