Bahçeli'den İsrail'e ağır yaptırım çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi grup toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul'un 571 yıl önce “seven” Türk milletine kavuştuğunu söyledi.

Bahçeli, “İstanbul, Bizans hayaletini ve Bizans emellerini yeniden kara bulutlar gibi İstanbul üzerinde dolaştırmayı düşünen, bu amaçla gizlice planlar hazırlayan ve sürekli uygun zamanı bekleyen iç ve dış operasyon araçları tarafından mutlaka korunacaktır.” Bahçeli, İstanbul'un kendileri için “kırmızı elma” olduğunu belirterek; İstanbul'un bugünkü “acılı” durumunun kendilerini üzdüğünü söyledi.

Bahçeli, “İstanbul'un kötü yönetimi, fetih mirasını çarçur etmektir. Kelime olarak israftan şikayetçi olanların, belediye bütçesini boşa harcaması, taş üstüne taş koyamaması, hükümet yanlısı gazetecileri işe alamaması utanç vericidir.” Sözde bir parti adına Roma'ya gidiyorlar ama gerçekte tatildeler ve keyif yapıyorlar.” “Bu, zihniyetin hatalı uygulamalarından başka bir şey değil.” 17 değil 37 gazeteci katıldı, toplam 73 kişi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin israf söylemine kimse inanmayacak, kimse saygı duymayacak” değerlendirmesini yaptı.

İstanbul'un ölüm döşeğinde olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları söyledi: “İstanbul, kentsel uzlaşmada ısrar edenler tarafından ne yazık ki istismara, işgale ve yıkıma mahkum edildi. İstanbul'u başarısızlığa uğratanların siyasi yüzsüzlüğü eninde sonunda önlerine çıkacak. . İstanbul 571 yıldır davamızdır.”

Milli üstünlük arzusuyla alınan kararlı duruşun, gelecek Türk yüzyıllarının habercisi olduğunu belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

“İstanbul, Türk ve Türk asrında hak ettiği zirveye ulaşacak ve yine dünyayı anlayan, kucaklayan aziz Türk milletinin gücü olacaktır. Ancak bu kutlu hedefe, gözden düşenler ulaşamayacaktır. Ya da yabancı çıkarlara başkaldıranlar tarafından değil, Türk milletine mensup olma şerefine sahip olan, fetih iradesini milli güçlerle ileriye taşıyacak olanlardır.” Mustafa Kemal Paşa, 1 Aralık 1921'de yaptığı konuşmada şunları söylüyordu: 'Millet, izlediği yolu çok kesin seçmiştir ve bu yolun sonunda mutluluk güneşinin parladığını bütün açıklığıyla görmektedir. 'Hiçbir güç bunu engelleyemez.' “Zulüm 1453'te başladı” diyenlerin alayının düşman kampında toplanmış Bizans serfleri olduğunu ve er ya da geç onlara hesap vermek zorunda kalacağımızı unutmamalıyız. Tarihi beşiği sallayan, 571 yıldır Türk milletinin şeref simgesi olan İstanbul'umuzla gurur duyuyor, bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.”

“Başta Netanyahu olmak üzere İsrail hükümetini tüm öfkemle lanetliyorum.”

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarının hız kesmeden devam ettiğini hatırlatan Bahçeli, 7 Ekim 2023'ten bu yana 36 bine yakın Filistinlinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sınır tanımayan, insani değerlerle ve savaş hukukuyla bağdaşmayan katliamlara her geçen gün yenilerinin eklendiğini vurgulayan Bahçeli, Gazze'deki durumun yıkıcı boyutlara ulaştığının altını çizdi.

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası Adalet Divanı geçen hafta aldığı bir kararla Refah'a yönelik saldırıların derhal durdurulması çağrısında bulunmuştu ancak İsrail buna kulak asmadı. 26 Mayıs'ta insani bölgede çok sayıda masum insan hassas saldırılarla vahşice öldürüldü. Birleşmiş Milletler (BM) bu bölgede çadırkentte hayatta kalmaya çalışan bebekler, çocuklar, kadınlar ve birçok masum insanı adeta ateş altına aldı ve yaktı. Netanyahu başta olmak üzere bir tür vahşet “İsrail yönetimini tüm öfkemle lanetliyorum. Caniyahu ve Savunma Bakanı hakkında aranan tutuklama kararının zamanında infaz edilmesi kaçınılmaz bir sonuçtur. ve bu vandalların öldürdüğü her mazlumun, her yoksulun, her savunmasızın sorumlu tutulacağını.”

“Beklentimiz, ülkemizin en kısa sürede İsrail'in cani başbakanı ve savunma bakanı hakkında tutuklama emri çıkarmasıdır” diyen Bahçeli, sessiz kalanların, soykırıma seyirci kalanların ve ona açıkça destek verenlerin; Kendisinin ve İsrail'in dünya barışına ve insan barışına ortaklaşa karşı olduklarını söyledi.

“Zulüm karşısında tarafsızlık olamaz”

Önleyici ekonomik, diplomatik ve ticari tedbirler yerine cezalandırıcı, hızlı ve birbiriyle bağlantılı askeri yaptırımlara dayalı radikal müdahalelerin zamanının geldiğini belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın sessiz çoğunluğu şüphesiz İsrail soykırımına ahlaki ve vicdani olarak karşı çıkıyor. Ancak basitçe karşı çıkmak ve standart kınama mesajlarıyla oyalanmak yerine, gücü kullanarak somut ve üretken adımlar atmaktan başka seçeneğin olmadığını düşünüyorum. İslam ülkeleri direnmeli. Zulme karşı tarafsızlık vardır. “Yılan bana bin yıl yaşasın” demek, zımni olarak zalimlere onay vermektir, uyanış ve diriliş için ne kadar daha sabretmek gerekir. İslam toplumlarının ister umursamaz ister karşılıklı olsun, birlik ve beraberlik ışığıyla aydınlanması, süt içmeye ihtiyacı olan çocuklar gözlerini yumarken, açlık çeken, bayram kıyafetleri yerine kefen giyen bazı İslam ülkelerinin bohem yöneticileri, bir türlü başaramıyorlar mı? Milyarlarca dolar zengini olan ve Allah korkusunu sadece sözlerle hatırlayan kendi grubunun kanında yıkanırken, geceleri başını yastığa koyduğunda gerçekten huzur bulabilecek mi? “Cumhurbaşkanımızın yüzde 10'u kadar inanç, samimiyet ve derinlikle Filistin davasına destek verebildiler mi?”

Bahçeli, Türkiye'nin her ihtimali değerlendirerek öncü rolünü bir üst seviyeye taşımasını, Siyonist barbarlığa karşı durmasını ve masumlar adına doğrudan müdahale etmesini istiyordu.

Bahçeli, FETÖ ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu:


“Hayatı 1 dolar değerinde olan ve hayatı hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılan Fetullah Gülen başta olmak üzere ABD'deki tüm FETÖ mensupları Türk adaletinin önüne çıkarılmalıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir