Bakan Fidan yarın Hollanda'ya gidecek

10. Türkiye-Hollanda Konferansı (Wittenburg), “Türkiye-Hollanda İlişkilerinin Güçlendirilmesi ve Türkiye-Hollanda Konferansı Hollanda'nın Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı” çerçevesinde iki ülke Dışişleri Bakanlarının başkanlığında dönüşümlü olarak düzenlendi. 2008 yılında imzalanan fuar Hollanda'da gerçekleştirilecek.

Bakan Fidan, mevkidaşı Hanke Bruins Slot'un davetlisi olarak konferansa katılmak üzere Hollanda'ya gidecek.

Fidan ile Slot arasındaki ikili görüşmede siyasi ilişkiler değerlendirilecek ve Türk-Hollanda toplumunu ilgilendiren konular gündeme getirilecek. Türkiye'nin terörle mücadeleye ilişkin beklentileri aktarılacak.


İşbirliği imkanları konuşulacak

Görüşmede İsrail-Filistin, Ukrayna ve Kıbrıs başta olmak üzere komşu bölgedeki gelişmeler ele alınacak. Fidan'ın, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam katılım süreci, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve Türk vatandaşlarına yönelik vize serbestisi gibi konularda Türkiye'nin beklentilerini aktarması bekleniyor.

Konferansta Dışişleri Bakanları toplantılarının yanı sıra iki ülkenin ilgili bakanlıkları ve kurumları arasında teknik düzeyde çalışma grubu toplantıları da gerçekleştirilecek.

Konferans kapsamında; “Türkiye-AB İlişkileri”, “Türk-Hollanda Toplumu”, “Güvenlik, Terörle Mücadele”, “Düzensiz Göç”, “Deprem Sonrası Yeniden Yapılanma ve Sürdürülebilir Çözümler” başlıklı 6 çalışma grubunda ele alınan konularda işbirliği fırsatları mevcut. “Temiz enerjiye geçiş” tartışılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir