Bayramın ilk gününde 16 bin kişi kurban kesilirken yaralandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, bayramın ilk günü Ankara'da 1.274, İstanbul'da 840 ve İzmir'de 416 olmak üzere ülke genelinde yaklaşık 16 bin kişinin yaralanmalar nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurduğunu söyledi. kurban töreni sırasında acı çekti.

Bakan Koca, şunları söyledi: “Kesimlerin profesyonel kişilerce yapılmaması bu gibi durumlara yol açıyor. Henüz hayvanlarını kesmemiş olanların buna dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz. Yaklaşık 16 bin kişi tatilinden bu kadar keyif alamayacak.” ” ilk gün istedikleri gibi.”

İstanbul'da kurban kesiminde 916 kişi yaralandı

İstanbul'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde mezbahada bir kişi kalp krizinden hayatını kaybederken, kurban kesimi sırasında yaralanan 916 kişi de sağlık kuruluşlarına başvurdu.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, tatilde meydana gelen yaralanma ve trafik kazalarına ilişkin verileri açıkladı.

Basın açıklamasında, bugün saat 16.00'ya kadar toplam 918 vatandaşın kentteki devlet hastanelerine başvurduğu, yaralılardan 74'ünün ise Sağlık Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı 112 ambulansla ilgili hastanelere nakledildiği belirtildi.

Açıklamada, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin genel durumunun orta, 2 kişinin durumunun ağır olduğu ve tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

Hayatını kaybedenler arasında Arnavutköy'deki mezbahada kalp krizi geçirip hastaneye kaldırılan 56 yaşındaki D.İ'nin de olduğu, diğer kişi EA'nın ise trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. .

Ankara hastanelerine 1274 kişi başvurdu

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken yaralanan çok sayıda kişi hastanelere başvurdu.

Kurban kesiminde kolundan yaralanarak Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne gelen Salih Gültekin, yaşadıklarını gülerek anlattı.

Uzun yıllardır kurban kestiğini ve ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirten Gültekin, şöyle konuştu: “Arkadaşım et keserken bıçağı koluma sapladı. Şu anda bir sorun yok.” dedi.

Gültekin, “Yıllardır hayvanlarımızı kesiyoruz ama bu yıl ilk defa acemi kasap olduk ve bıçağı yedik.” dedi.

Yıllarca kurban kestiğini ve bu konuda uzmanlaştığını belirten Mesut Aktaş, şöyle konuştu: “Hayvanlarımızı her yıl kendimiz kesiyoruz. Bu yıl elimi satırla yaraladım.” dedi.

Elini derinden kestiğini ve tendonlarının yırtıldığını iddia eden Aktaş, şunları söyledi: “Kendine güvenen bir insandım, 'yok artık yapmayacağım' derdim ama bu gece beni televizyonda izleyecekler. “dedi.

“Şu anda 65’te aktif olarak varız.”

Ankara Şehir Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği Öğretim Üyesi Bilkent Doç. Dr Hasan Murat Ergani, kurban sırasında yaralananlar nedeniyle acil servislerin yoğun olduğunu söyledi.

Ekip olarak bayram günlerine önceden hazırlık yaptığımızı belirten Ergani, şunları söyledi: “Şu anda 65 hastamızın aktif olarak yanındayız. Şu ana kadar 50 hastamızın tedavisini planlıyoruz. Onlar ameliyathanede, diğer bölümdekilerin de ilk ameliyatları tamamlandıktan sonra gün sonunda bu sayıya ulaşılmış olacak.” “100'ü aşacağını düşünüyoruz” dedi.

Hastaneye başvuranların genellikle kasap olmasalar da hayvan kesmeye çalışan “acemi kasaplar” olduğunu söyleyen Ergani, en fazla yaralanmanın bayramın ilk gününde meydana geldiğini söyledi.

Günün sonuna doğru profesyonel kasapların bile yorgunluktan dikkatlerinin dağıldığını ve kendilerini kestiklerini söyleyen Ergani, sıcak havalarda çok çalışmaktan dolayı tansiyonun düşebildiğini, dolayısıyla yaralanmaların arttığını söyledi.

Ergani, bayramdan sonraki günlerde kıyma makinelerinden kaynaklanan yaralanmaların artacağını vurgulayarak, vatandaşları işi uzmanlarına bırakmaları konusunda uyardı.

“İlk gün erkekleri görüyoruz, ikinci gün kadınları görüyoruz.”

Doç. Dr. Burak Yaşar da Kurban Bayramı'nın ilk günü olmasına rağmen oldukça yoğun bir gün geçirdiğini söyledi.

Yaşar, şunları söyledi: “Acil serviste tatilin ilk gününde erkekleri, ikinci gününde ise kadınları görüyoruz. Hem profesyoneller hem de yeni başlayanlar, koruyucu ekipmanlarını kullanmadıkları için daha çok yaralanıyorlar. güven daha fazla yaralanmaya neden olur.” dedi.

İzmir hastanelerine 416 kişi başvurdu

İzmir'de kurban töreninde yaralanan 416 kişi, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saat 05.00 ile 18.00 arasında yapılan kurban töreninde yaralanan 416 kişinin hastanelerin acil servislerine başvurduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu kişilerin tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi.

Buca Belediyesi'ne bağlı polis ekipleri, Zafer ilçesinde kurban kesimi sırasında hayvan atıklarının çevreye saçıldığının tespit edilmesi üzerine bölgede inceleme başlattı. Kesim izni verilen mülkte bulunan şahsın kurallara uymadığını tespit eden ekipler, hafif suçlar kanununun 43/1 maddesi uyarınca hakkında idari yaptırım uygulayıp mekânı temizletti. 'alan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir