BM: Gazze'deki insanların sağlığı ve yaşamı, ücretsiz insani yardım erişimine ve acil ateşkese bağlı

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de yarattığı insani krize ilişkin UNRWA X sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada, özellikle mevcut yüksek sıcaklıklar sırasında, yerinden edilmiş ailelerin karşı karşıya kaldığı akut su kıtlığına karşı koymak için Gazze'ye güvenli ve garantili insani erişimin şart olduğu vurgulanıyor.

Açıklamada ayrıca şunlar belirtiliyor: “(Gazze'deki) nüfusun sağlığı ve yaşamı, engelsiz (insani) erişime ve derhal ateşkese bağlıdır.” ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusu 7 Mayıs'ta Gazze'de Mısır'a açılan Refah sınır kapısını işgal etti. İsrail'in yoğun saldırılarına maruz kalan Gazze'de gıda kıtlığı ve açlık her geçen gün daha da kötüleşiyor.

Refah sınır kapısının İsrail güçleri tarafından işgal edilmesi ve kapatılması nedeniyle Gazze'ye giren insani yardım TIR'larının sayısında ciddi oranda azalma olduğu belirtiliyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15.103'ü çocuk ve 9.849'u kadın olmak üzere 35.456 Filistinli öldürüldü, 79.476 kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir