BM: Gazze'ye deniz koridoru yoluyla yardım kara yardımının yerini alamaz

Birleşmiş Milletler'in Gazze'deki insani yardım ve yeniden imardan sorumlu kıdemli koordinatörü Sigrid Kaag, New York'taki Birleşmiş Milletler binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazze'ye insani yardım için kara yolunun önemini başından beri vurguladıklarını hatırlatan Kaag, şöyle konuştu: “Mesele kara yolu. Bu nedenle kara yolu daha hızlı, daha ucuz ve daha kolay. Bu nedenle çalışmalarımıza odaklanmaya devam etmeliyiz. Arazi yardımına yönelik çabalar.” dedi.

Kaag, “Gazze'ye deniz koridoru yoluyla yapılan yardım, kara yoluyla yapılan yardımın yerini alamaz” dedi. Deniz yoluyla yapılan yardımın yalnızca ek destek sağlayabileceğini söyledi.

Kaag, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden deniz koridoru yoluyla gelen ürünlerin güvenlik kontrolünden geçtikten sonra ABD yapımı iskeleye ulaşacağını ve dağıtımın buradan beklendiğini söyledi.

Kaag, BM'nin bu projeye dahil olabilmesi için bazı ön koşullar belirlediğini, bunların arasında işleyen bir uyarı sistemi, yardımların tüm Gazze'ye dağıtılabilmesi, operasyonlarda özgür seçim hakkı ve gerekli mesafenin garanti edilmesinin yer aldığını kaydetti. İsrail bölgesinden. ordu.

Koordinatör Kaag, nihai hedefin sürekli olarak Gazze halkına ulaşmak olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir