ABD: İsrail'in sivilleri korumak için acilen daha fazlasını yapması gerekiyor

BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'ye insani yardımın artırılmasını amaçlayan 2720 sayılı kararın uygulanmasına ilişkin gelişmeler tartışıldı.

Wood, Gazze'deki insani durumun “korkunç ötesinde” olduğunu belirterek, kuzeyde çocukların açlıktan öldüğünü hatırlattı.

Milyonlarca insanın yerinden edildiğini ve temel ihtiyaçlara erişimin azaldığını vurgulayan Wood, ABD yönetiminin İsrail'den “somut ve ölçülebilir adımlar” atmasını istediğini hatırlattı.


“İsrail acilen harekete geçmeli”

“İsrail sivilleri korumak için acilen daha fazlasını yapmalı.” Wood, Amerikan politikasının bu alanlarda alınacak tedbirlerle belirleneceğini söyledi.

İsrail'in bazı olumlu adımlar attığını ancak bunların yetersiz ve geç kaldığını kaydeden Wood, şunları kaydetti: “ABD'nin tutumu açık. İsrail derhal harekete geçmeli ve kuzey Gazze'ye daha fazla karayolu geçişi sağlamalı.” dedi.

Wood, İsrailli yetkililerle uygulanan erken uyarı sisteminin de başarısız olduğunu vurgulayarak, 230 yardım görevlisinin öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Söz konusu ölümlere sebep olanların cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Wood, şunları kaydetti: “Biz Refah'a kapsamlı bir askeri operasyona karşıyız. Bunun sivil toplum açısından korkunç sonuçları olur. İsrail, uluslararası hukuktan doğan yükümlülüklerine uygun hareket etmelidir. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir