Cannes Film Festivali'nde Türk sineması tanıtıldı

Vakfın açıklamasına göre, Türk kültür mirasını dünyaya tanıtmak ve Türk sinemasının marka değerini öne çıkarmak amacıyla festivalde Türkiye standı kuruldu.

Türk sinemasının önde gelen isimlerinin katılımıyla Türk sinemasının zenginlikleri filmlerden örneklerle ziyaretçilere sunulacak.

Türkiye'nin sinemadaki rekabet gücü öne çıkacak

Yabancı film yapımcılarına Türkiye'de yaptıkları harcamanın yüzde 30'una kadar geri ödeme olanağı sağlayan yeni sinema kanunu ile yürürlüğe giren teşvikler ve sinema sektörünün en önemli ülkelerinden biri olan Türkiye'nin rekabet gücü anlatılacak. Doğal plato özelliğinden dolayı sinema merkezleri bu alanda öne çıkacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ogün Şanlıer, Cannes Film Festivali'nde atılacak bu adımla Türk sinemasının sinemadaki varlığını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. sahne küresel.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Cannes'daki Türkiye standını inceledikten sonra, festivalin dünya sinemasının önemli bir vitrini olarak Türk sinemasının uluslararası alanda varlığını güçlendirmek için mükemmel bir platform sunduğunu değerlendirdi. arena.

Cannes Film Festivali'nde Türk sineması tanıtıldı

Festivalde ayrıca Türk film endüstrisi ve film yapımcılığı hakkında bilgilendirme amaçlı özel bir etkinlik de düzenlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir