Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de son yüzyılın en büyük katliamlarından biri yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile anlaşma imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İlişkilerimiz kazan-kazan düşüncesiyle her geçen gün gelişiyor. İkili ticaret hacmimiz 345 milyon dolara ulaştı. Hedefimiz hacmimizi 1 milyon dolara çıkarmak. Bu anlamda önemli olan yarın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştirilecek Türkiye-Tanzanya İş Forumu olacak. 14 yıl sonra yapılan bu ziyaret bir dönüm noktası olacak.

Tanzanya'nın kendi güvenliği için atacağı adımlarda destek olacağımızı söyledik. FETÖ tehdidini kendilerine bildirdik. Dışişleri Bakanlarımız düzenli istişarelerin yapılması için gerekli tedbirlerin alınmasına karar verdiler. Afrika kıtasının kalbimde her zaman ayrı bir yeri olmuştur. Kıtaya 50’den fazla ziyaret gerçekleştirdik. Afrika girişimimizin kıta açısından sıcak bir şekilde karşılandığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Kıtayla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.


“Geçen yüzyılın en büyük katliamlarından biri Gazze'de yaşanıyor.”

Afrikalı kardeşlerimizin Filistin davasına olan duyarlılığı tüm dünya tarafından bilinmektedir. İşgal altındaki Filistin topraklarındaki vahşete karşı alınabilecek tedbirleri tartıştık. İsrail güçleri tarafından 34.000'den fazla Filistinli şehit edildi. Gazze'de 195 gündür son yüzyılın en büyük katliamlarından biri yaşanıyor. Bir an önce acil ve kalıcı ateşkes sağlanmalı, ardından iki devletli çözüm aranmalıdır. İran'ın misillemesine Batılı ülkelerin tek ağızdan tepki verebildiğini gördük. Artık aynı aktörlerin tek ses olarak İsrail'e “dur” demesi gerekiyor. İsrail'in gündemi çarpıtma, Gazze vahşetini gizleme, gündemden çıkarma girişimlerine fırsat verilmemelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir