EFES-2024 tatbikatında STM tarafından geliştirilen savaş gemileri ve İHA'lar

STM'den yapılan açıklamaya göre, Avrupa'nın en büyük tatbikatlarından biri olan EFES-2024 tatbikatı İzmir'de devam ediyor.

EFES-2024 tatbikatında STM'nin milli imkânlarıyla donatılan savaş gemileri ve taktik mini İHA sistemleri aktif olarak yer alıyor. STM'nin ana alt yükleniciliğini üstlendiği ve şu ana kadar Deniz Kuvvetlerine teslim edilen, Türkiye'nin ilk milli korvet projesi olan MİLGEM Ada sınıfına ait çok sayıda gemi, tatbikatın saha safhasında görevlerini başarıyla yerine getiriyor.


PİRİREİS denizaltısı da tatbikatta

Tatbikatta, STM'nin ana alt yükleniciliğini üstlendiği, havadan bağımsız tahrik sistemi ile donatılmış yeni tip denizaltı projesinin ilk gemisi TCG PİRİREİS de yer alıyor. STM'nin milli ve modern sistemlerle modernize ederek ömrünü uzattığı AY, PREVEZE ve GÜR sınıfı denizaltılar, EFES tatbikatında Türk Deniz Kuvvetlerine de güç veriyor. Tatbikat kapsamında şirketin milli kaynaklarla geliştirdiği taktik mini İHA sistemlerinin de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılması bekleniyor.

Tatbikat kapsamında açılan Savunma Sanayii Fuarı'nda yerli ve yabancı heyetlere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkinliğinin ve caydırıcılığının artırılmasına katkı sağlayacak milli ve modern sistemler tanıtılacak. STM'nin tasarımcısı ve ana yüklenicisi olduğu Türkiye'nin ilk milli fırkateyn projesi MİLGEM Yığın Sınıfı Fırkateyn (TCG İSTANBUL); STM'nin öz kaynakları ve STM'nin yüksek hız ve manevra kabiliyetiyle hayata geçirilen Türkiye'nin ilk milli küçük denizaltı projesi STM500, füze saldırıları geliştirebilen MPAC Hücum Botu, satıhtan satha güdümlü olarak STM standında yer alacak.

EFES-2024 tatbikatında STM tarafından geliştirilen savaş gemileri ve İHA'lar


ALPAGU STM standında görücüye çıkacak

Mini İHA taktik sistemlerinde; 2018 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren Türkiye'nin ilk milli taarruz İHA'sı KARGU, terörle mücadelede aktif rol alarak 10'dan fazla ülkeye ihraç edildi ve fırlatılan İHA mühimmatı BOYGA envantere girdi. Türk güvenlik güçlerinin 2022 yılı itibarıyla Türkiye dahil üç ülkede kullanımı mevcuttur. Görev başında olan milli gözcü İHA TOGAN ile geçen yıl ihracat başarısı yakalayan milli sabit kanat forvet İHA ALPAGU, incelemeye alınacak. Tatbikat sırasında heyetler STM standındaydı.

EFES-2024 tatbikatında STM tarafından geliştirilen savaş gemileri ve İHA'lar

Açıklamada görüşlerine yer verilen STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, bölgenin en büyük birleşik ve müşterek tatbikatı olan EFES'te Türk ordusunun imkan ve kabiliyetlerini gösterdiğini belirterek, şunları söyledi: “Ayrıca üretilen savunma sanayi ürünlerini de etkin bir şekilde kullanmak. Yerli ve milli imkanlarla, “STM olarak, Mavi Vatan ve Gök Vatan için geliştirdiğimiz, taktik sahada sürprizler yaratan milli savaş gemilerimiz ve mini İHA sistemlerimizle EFES tatbikatında Türk askerlerimizi güçlendirmekten onur duyuyoruz. Savunma Sanayii Başkanlığımızın liderliğindeyiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir