“Filistin'in tanınması İsrail'e ciddi bir darbe indirecektir”

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Gambiya'nın başkenti Banjul'da düzenlenen 15. zirvesinde konuşan Fidan, İsrail'in refah planlarını hayata geçirmeyi başarması halinde tarif edilemez büyüklükte bir felaketin daha yaşanacağının altını çizdi. tanık olmak.

İsrail'in hesap vermesi gerektiği halde cezasız kaldığını vurgulayan Fidan, Filistinlileri savunmak için safları sıklaştırmanın tüm ümmetin görevi olduğunu söyledi.

Fidan şöyle devam ediyor:

“Bu bizim sınavımız. Birlik olabileceğimizi göstermeliyiz. İslam dünyasının diplomatik yollarla ve gerektiğinde zorlayıcı tedbirlerle sonuç alabileceğini göstermeliyiz. İslam tarihi yıkıcı bölünmelerle doludur. Bugün bu hataları tekrarlayamayız.” Filistin davası bölgesel rekabete kurban edilemez. Hiçbirimiz aramızdaki sorunları ve rekabeti Filistinlilerin kanı üzerinden çözemeyiz, kazanan İsrail ve destekçileri olacaktır.”


“İşgale karşı direniş artık İsrail-Filistin savaşı değildir”

“İşgale karşı direniş artık İsrail ile Filistin arasındaki bir savaş değil, dünyanın her yerindeki zalimler ve mazlumlar arasındaki bir mücadeledir.” Fidan, bu tarihi adaletsizliğin şimdi ve sonsuza kadar düzeltilmemesi durumunda bundan sonraki aşamanın her zamankinden daha büyük bir felaketle sonuçlanacağını vurguladı.

Fidan, herkesin İsrail'i Filistinlilere yönelik zulme son vermeye ve iki devletli bir çözüm bulmaya zorlaması gerektiğini, ayrıca İsrail'e uluslararası hukuku ihlal etmenin bir bedeli olduğunu göstermesi gerektiğini söyledi.

İsrail'e karşı mevcut tüm etkili araçları ve tüm baskı unsurlarını seferber etmek zorunludur.” Bu ifadeyi kullanan Fidan, Türkiye'nin İsrail'e topyekun ticaret yasağı getirdiğine dikkat çekti.

Fidan, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'na sunduğu soykırım davasına Türkiye'nin 1 Mayıs'ta müdahale kararını açıkladığını hatırlatarak, mümkün olan tüm diplomatik yolları kullanacağını ve İsrail'i engellemeye yönelik hiçbir girişimden kaçınmayacağını vurguladı. cezasız kalmaktan.

Herkesi 7 Ekim'den bu yana İİT toplantılarında alınan kararların uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmeye çağıran Fidan, alınan kararların uygulanmaması durumunda bu toplantıların İsrail'e yalnızca daha fazla Filistinliyi öldürmesi için gereken zamanı vereceğini söyledi.

Fidan, bugün tüm ümmetin ve dünyanın her yerindeki aklı başında insanların onları izlediğini ve şunları söylediğini söyledi:

“Halkımız bu zirveden somut sonuçlar bekliyor. Filistin'in birden fazla ülke tarafından tanınması İsrail'e ciddi bir darbe vuracaktır. Filistin'in BM'ye tam üyeliğini sağlamak için de elimizden geleni yapmalıyız.”

Bakan Fidan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne uygulanan haksız tecridi, Batı Trakya Türkleri, Kırım Tatarları ve Uygurların durumunu anlatarak, İslam dünyasının bu konularda birlik içinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir