Gazze Belediyesi: Gazze halkı aşırı su sıkıntısı yaşıyor

Gazze Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “İsrail'in kuyuları ve su şebekelerini tahrip etmesi nedeniyle Gazze halkı aşırı su sıkıntısı yaşıyor.” İfadesi kullanıldı.

Açıklamada, Gazze kentinde başta içme suyu olmak üzere “su krizi”nin yaşandığının altı çizildi.

Bölge halkının suya ulaşmak için yaklaşık 1,5 kilometre yürümek zorunda kaldığı iddia edildi.

Gazze Belediye Sözcüsü Hüsnü Mehna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şehri'nde 42 su kuyusu ve deniz suyu arıtma tesisini imha ettiğini söyledi.

Gazze Hükümeti Basın Bürosu'ndan 31 Mayıs'ta yapılan açıklamada, İsrail ordusunun sınır kapılarını kapatması ve akaryakıt girişini engellemesi nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki 700'den fazla su kuyusunun hizmet dışı kaldığı açıklandı. .

Filistin Merkezi İstatistik Bürosu ve Filistin Çevre Kalitesi Kurumu'nun 5 Haziran tarihli ortak açıklamasında, “Gazze Şeridi'ndeki mevcut suyun, saldırıdan önceki toplam suyun yaklaşık %10-20'sine tekabül ettiği tahmin ediliyor” denildi. . bilgiler yer aldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının “yaşama uygun olmayan bir ortam yarattığına”, altyapıyı büyük ölçüde tahrip ettiğine, yakıt sıkıntısına ve tüm atık su arıtma tesis ve sistemlerinin arızalanmasına neden olduğuna dikkat çekildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 517'si çocuk ve 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 164 Filistinli öldürüldü, 84 bin 832 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir