Gümüşhane Valisi Tanrısever, inşaatı devam eden Bahçecik Barajı'nda incelemelerde bulundu.

Temelden 67 metre yüksekliğe sahip ve 3 milyon 210 bin metreküp depolama kapasiteli Bahçecik Barajı'nda DSİ Trabzon bölge müdür yardımcısı Ümit Yayla ve DSİ Şube Müdürü Gümüşhane Baki Yalçın ile inceleme yapan Tanrısever, içme suyunun temizlendiğini söyledi. 2025 yılında Bahçecik Barajı'ndan musluklara akacak.

Tanrısever, Bahçecik Barajı'nın tamamlanmasıyla 2050 yılına kadar Gümüşhane'nin içme suyu ihtiyacının karşılanacağını, barajın nüfus artışı dikkate alınarak tasarlandığını söyledi.

Tanrısever, Bahçecik köyü çevresinde yapılması planlanan barajda bulunan içme suyunun karmaşık bir arıtma sisteminden geçtikten sonra vatandaşlara ulaştırılacağını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Baraj gövdesinin inşaatı tamamlandı. Arıtma tesisleri de bu yıl içerisinde tamamlanacak. Şehrimize giden isale hatlarının rezervuarlara akmasını hedefliyoruz. 2025 yılının ilk yarısında da tamamlamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız 2025 yılının ortalarına kadar son derece sağlıklı içme suyuna ulaşabilecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir