Husiler: Kızıldeniz'de 2 ABD destroyerini, Hint Okyanusu'nda ise 1 İsrail gemisini hedef aldık

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, bir televizyon kanalında Kızıldeniz'deki 2 ABD destroyerini İHA'larla hedef aldıklarını ve hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Seri, “deniz, füze ve hava kuvvetlerinin” Kızıldeniz'de ortak operasyonla CYCLADES gemisini hedef aldığını ve vurduğunu söyledi. Seri, bu geminin 21 Nisan'da Eylat limanına giderek işgal altındaki Filistin (İsrail) limanlarından geçen gemilere yönelik yasağı ihlal etmesinden sonra hedef alındığını belirtti.

Yahya Seri, İsrail gemisi MSC ORION'un Hint Okyanusu'nda çok sayıda İHA tarafından hedef alındığını söyledi.


Kızıldeniz'deki durum

Yemen'de İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023'ten bu yana İsrail şirketlerine bağlı olduğunu söyledikleri Yemen açıklarında ticari gemilere el koyuyor, bazılarına insansız hava araçları mürettebatıyla saldırıyor. füzeler.

Husilerin eylemlerinin ardından birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz seferlerini durdurma kararı aldı.

ABD, küresel deniz ticaretinin güvenliğinin sağlanması gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te Husi güçlerine karşı bir grup ülkenin katılımıyla “Refah Muhafızı Operasyonu” adı verilen çok uluslu bir “deniz görev gücü” kurulduğunu duyurdu. tehlikede.

ABD ve İngiltere'nin Yemen'de kontrolleri altındaki bölgelere yönelik saldırılarının ardından Husiler, bu iki ülkenin tüm gemilerini hedef alacaklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir