İhtiyaç duyulan tüm bölgelerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Doğanbey atış tatbikat alanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen EFES-2024 tatbikatının görkemli gözlem gününde konuşan Bakan Güler, Türkiye'nin üstlendiği öncü ve aktif rolü ifade etti. Birçok uluslararası alanda bu durum askeri tatbikatlarda da kendini göstermektedir.

Güler, tatbikatın çok sayıda kardeş, dost ve müttefik ülkenin geniş katılımıyla gerçekleştiğini söyledi. “Uluslararası tatbikatımıza ilginin ve katılımın sürekli artması, ülkemizin bu alandaki etkin ve kapsayıcı rolünü ve yüksek organizasyonel kapasitesini açıkça ortaya koymuştur ki, tatbikatımız büyük bir başarı ile yürütülmüş olup, kahramanlığımızın caydırıcı niteliğini ortaya koymuştur. Ordumuz ve ülkemizin kardeşliği ve dostluğu.” “Ve müttefik ülkelerimiz ile uyum içinde çalıştıkları bir kez daha ortaya çıktı.” dedi.


“Türkiye’yi uluslararası güvenlik mimarisinin vazgeçilmez bir üyesi haline getirdi”

İstikrarsızlık ve belirsizliğin arttığı bir güvenlik ortamı yaşadığımızı kaydeden Bakan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Özellikle son dönemde artan birçok sorun ve krizin çözümüne yönelik Devletimizin (Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan) liderliğinde etkili, önleyici, dengeli ve barış odaklı politikalar üretmeye devam ediyoruz. tarihi mirasımızdan ve köklü devlet geleneklerimizden aldığımız ilham.” Bu yaklaşım, Türkiye'yi bu zor dönemde uluslararası güvenlik mimarisinin vazgeçilmez bir üyesi haline getirdi. Ülkemiz uluslararası alanda öncü bir rol üstlenirken kahraman Ordumuz, kalbimiz başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde güvenlik, barış ve istikrara ciddi katkılar sağlamaktadır.


Bu doğrultuda güçlü ordumuzla bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeyi ortadan kaldırmaya devam ederken, dost ve müttefiklerimizle yakın koordinasyon içerisinde ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde güvenliğin, barışın ve huzurun tesisi için çabalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Başbakanımızın liderliğinde yürüttüğümüz aktif dış politikamız doğrultusunda. Devam edeceğiz.”

Mete Han'dan Sultan Alparslan'a, Fatih Sultan Mehmed'den Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar tüm devlet büyüklerini ve komutanları saygıyla anan Güler, şöyle konuştu: “Aziz şehitlerimizi ve ölen kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz, gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. ” “Gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir