İsrail ordusunda görev yapan bir Fransız askerine Filistinlilere işkence yaptığı gerekçesiyle suç duyurusu

Le Monde'un haberine göre, Şubat ayının sonunda Fransız askerlerinin Filistinli tutuklulara uyguladığı şiddeti gösteren görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından 4 dernek Fransız yargısına başvurdu.

Avukat Gilles Devers, 11 Nisan'da Al Jaliya, 30 Mart Hareketi, Fransa Filistinliler Derneği ve Filistinliler Derneği adına videodaki Fransız İsrail ordusu askeri hakkında Paris Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Sınır Tanımayan Adalet ve Haklar.

Savcılığa sunulan dilekçede, “soykırıma yönelik askeri operasyonda” yer alan askerin, Filistinli esirlere işkence yaparak savaş suçu işlediği belirtiliyor.

Fransa'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında uluslararası hukuka aykırı hareket etmesi üzerine İsrail ordusunda görev yapan Fransızların yargılanması konusu gündeme geldi.

Her şeyden önce Filistin'e verdiği destekle öne çıkan muhalefet partisi Inflexible France (LFI) üyeleri, İsrail ordusunda görev yapan Fransız vatandaşlarının işledikleri savaş suçlarından dolayı yargılanması çağrısında bulunuyor.

Şubat ayında sosyal medyada dolaşan ve tepkilere yol açan videoda, Fransızca konuşan bir İsrail askerinin, bir kamyonetin arkasından indirilen Filistinli tutuklulara elleri ve gözleri bağlı olarak hakaret ettiği ve şiddet uyguladıklarını söylediği anlar yer alıyor. onlara karşı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir